Szeptember 9-én debütálhat az új iPhone

iphone 6 kiszivárogtatás apple mac pletyka
Így nézhet ki az iPhone 6 a kiszivárgott fotók szerint
Vágólapra másolva!
Öt hét múlva érkezik az új modell, biztosan nagyobb lesz elődeinél.
Vágólapra másolva!

Ezt még nem az Apple jelentette be, hanem a Recode hírportál, illetve a Wall Street Journal és a Bloomberg amerikai lapok szellőztették meg a premier várható dátumát. A lapok belső forrásból úgy tudják, hogy pontosan erre a napra időzítette az új készülék bemutatását. Az Apple hivatalosan még nem közölte a dátumot.

Az Origónak nemrég nyilatkozó magyar Apple-kereskedő, Horváth András néhány nappal későbbre, szeptember 12-ére várta a premier napját. Szerinte jó esély van arra, hogy a készülék októberben kerüljön a boltok polcaira, de hivatalosan még erről sem lehet tudni semmit a premierig.

Biztos, hogy nagyobb lesz

Ahogy azt korábbi cikkünkben is olvashatja, az Apple-től az elemzések és a kiszivárgott pletykák alapján gyakorlatilag mindenki a korábbinál nagyobb méretű iPhone-t vár. Abban a legtöbben egyetértenek, hogy a 4 colos helyet 4,7 colos méretben érkezik az új iPhone, de azt, hogy egy még nagyobb, 5,5 colos modellt is kihoz a cég, már sokan nem tartják valószínűnek, pedig ez a pletyka is régóta tartja már magát.

Ez még csak egy nem hivatalos render, de így nézhet ki az iPhone 6 Forrás: 9to5mac.com



A nagyobb képernyőre azért van szükség, mert a rivális androidos készülékek egyre nagyobb képernyős modelljei hihetetlenül népszerűek. Bár a nagy méret nem mindig praktikus, a vásárlók mégis imádják a tepsimobilnak is nevezett telefonokat, erre pedig az Apple-nek is reagálnia kell.

Hivatalosan semmit nem tudni róla

Az új iPhone képességeiről hivatalosan még semmit sem tudni, mert az Apple mindig csak a premier napján fedi fel a készülékei pontos képességeit, hogy a bemutató nagyobb hírverést kapjon.

Mit fog még tudni az új iPhone? Minden bizonnyal gyorsabb processzor kerül bele, és alapfelszereltsége lesz az ujjlenyomat-olvasó is. Elképzelhető az is, hogy valamilyen érintéses fizetést biztosító lapka kerül bele, de valószínűleg valamilyen egyedi megoldás, nem a szabványos NFC, ami az androidos és windowsos készülékek sajátja.

Lesajnálták, de jól fogy az iPhone

A tavaly megjelent iPhone 5s készülék újdonsága a gyorsabb működés mellett a Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó volt, amely képes kiváltani a képernyő lezárására használt kódokat. Ez a szenzor jól sikerült, mert elég ráhelyezni az ujjat a gombra, az felismeri a tulajdonost, míg a rivális Samsung csúcsmobiljánál ehhez az ujjbegyet előbb végig kell húzni egy gombon.

Kevés újítása dacára az iPhone jelenleg piacon lévő típusaiból - 5s, 5c, 4s - az Apple a legutóbbi üzleti évében 35,2 millió darabot adot tel, ami 12,7 százalékkal több az előző év eladásainál.

Már pótalkatrészt is árul

A premier várható idejének kiszivárgásával egyidőben az Apple bejelentette, hogy hivatalosan is forgalmazni kezd pótalkatrésztként megvehető, gyári kijelzőket az iPhone 5S-hez.

Ez minden más gyártó esetében magától értetődő lenne, de az Apple eddig gyakorlatilag nem árult szervizalkatrészeket semelyik mobil eszközélet, csak a számítógépekhez. A cég a meghibásodott telefonok tulajdonosai számára kedvezményes áron ajánlja fel egy hasonló tudású, de új készülék megvételét. Nem véletlen, hogy külön nem hivatalos szervizes iparág nőtte ki magát a nehezen szerelhető telefonok javítására. Az ezzel foglalkozó társaságok kínai gyártóktól szerzik be az alkatrészeket, de ezek nem minden esetben az eredetivel azonos minőségűek, hiszen nehéz megtalálni, hogy melyik beszállítótól lehet - a hivatalos út híján - ezeket beszerezni.















http://recode.net/2014/08/05/codered-apple-to-hold-iphone-event-on-sept-9/