Összejött a pénz a magyar legós találmány gyártásához

SBrick
Vágólapra másolva!
Huszonötmillió forintot kalapoztak össze a fejlesztők, az SBrick még karácsony előtt megjelenik.
Vágólapra másolva!

A Smart Brick nevet viselő kütyüt két hete mutattuk be: ez egy olyan, magyar fejlesztésű távirányító, ami lehetővé teszi a fejlett legójárművek vagy akár robotok vezérlését okostelefonról vagy táblagépről.

A legó nem tudta megcsinálni

Bár a szerkezet főként meglévő technológiákon alapul - például Bluetoothon keresztül kommunikál a legóautókkal -, hasonló terméke eddig nem volt a Lego cégnek, amely csak a hagyományos, infravörös vezérlést árulta játékaihoz.



Ennek azonban nagyon rövid a hatótávja, ráadásul erős napfényben nem is működik - szemben az SBrickkel, amely száz méterig akár tizenhat járművet is képes egyszerre irányítani.

Karácsonyra nyolc országban kerülhet a boltokba

Az első SBrickeket a Kickstarter közösségi finanszírozó portálon előrendelői csomagot vásárlók kapják majd meg - itt egyébként még mindig lehet rendeléseket feladni, mert a pénzgyűjtő kampány csak hét nap múlva zárul. E sorok írásakor a fejlesztők több mint 62 ezer fontot, vagyis nagyjából 25 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze a gyártáshoz.

Az SBick maga Forrás: SBrick



Pásztor Lénárd, a projekt egyik szülőatyja az Origónak elmondta, hogy már nyolc országból keresték meg őket olyan cégek, akik viszonteladóként szeretnék forgalmazni az SBricket. Más cégek magát a technológiát alkalmaznák saját termékeiben, a felhasználók pedig új funkciókat és kiegészítőket javasolnak a fejlesztőknek. Az SBick lelkét képező lapkát a legójátékokon túl otthonautomatizálási megoldásokba is be lehet építeni.