Veszélyesek a 3D-nyomtatott szexjátékok

2014.08.08. 07:59

A tárgyak nyomtatáshoz használt műanyag apró réseiben ugyanis könnyen megtelepednek a baktériumok.

Az egyelőre meglehetősen kevés embert érintő, de létező problémára a Mashable hívta fel a figyelmet. A technológiai blog szerint sokan saját 3D-nyomtatóval készítenek maguknak igényeikhez passzoló alakú szexuális segédeszközöket, ám ezeket nem lehet a boltban megvehető, bevizsgált eszközökhöz hasonlóan használni.

Ez a műanyag nem arra való

Mi a probléma a nyomtatott műpénisszel? A Mashable szerint az, hogy az ABS-műanyagból való rétegenkénti nyomtatás jellegéből adódóan az ilyen eszköz felülete tele van vékony kis hézagokkal.

 

Így készül a ketyere - fektetve egyébként sokkal gyorsabban végezne vele a 3D-nyomtató

Ezekben a résekben pedig makacsul megtelepszenek a különböző nemi betegségeket okozó baktériumok. Hiába tisztítják az otthoni gyártású segédeszközt, azt nem lehet tökéletesen fertőtleníteni - gyári társaival ellentétben.

3D-nyomtatott szexuális kiegészítők a MakerLove honlapjánForrás: Makerlove.com

A Mashable szerint a 3D-nyomtatott szexuális segédeszközök felületét célszerű valamivel lecsiszolni, és kezelni használat előtt. Nem szerepel a tippek között, de esetleg óvszert lehet érdemes húzni rá, bár a cikk szerint a jelenlegi technológiákkal kinyomtatott műpéniszek eleve nem elég erősek a tartós használathoz.

Letölthető kéjrudak

A  3D-nyomtatás terjedésével már egyszerű, otthoni hobbihasználatra szánt térbeli nyomtatóval - például MakerBottal - is házilag le lehet gyártani szexuális kiegészítőket.

Egy kinyomtatott műpéniszForrás: MakerLove.comA Dildo-generator.com oldalon bárki egyszerűen elkészíthet egy kedvére való formájú, műanyag hímtagot, melyet olyan formátumban lehet letölteni, amely közvetlenül 3D-nyomtatható. Kész mintákat ingyen le lehet tölteni a Makerlove.com oldalról is a térbeli nyomtatókhoz.