A héten érkezik a Flappy Bird folytatása

Swing Copters
Vágólapra másolva!
A Swing Copters elődjéhez hasonlóan addiktív játék lesz.
Vágólapra másolva!

Az év elején az appboltokból váratlanul eltűnt kultjáték, a Flappy Bird vietnami készítője csütörtökön fogja kiadni új játékát, a Swing Copterst.

Dong Nguyen egyelőre csak a Touch Arcade blognak mutatta meg az appot, amelyben elődjével ellentétben nem balról jobbra, hanem lentről felfele kell repülni. A főszereplő sem madár, hanem egy kis propellersisakos figura, akinek a pályán lengő kalapácsok között kell ügyesen átlavíroznia.

A játékos feladata, hogy a kijelző megfelelő oldalát böködve irányítsa a figurát jobbra vagy balra attól függően, hogy melyik irányba kell elmozdulni. A grafika a Flappy Birdhöz hasonlóan meglehetősen puritán. A játék ingyenes lesz, bár a Touch Arcade úgy tudja, hogy egy dollárért reklámokat nem tartalmazó prémium kiadása is elérhető lesz.

A Flappy Bird tavaly jelent meg Androidra és iOS-re, és nagyon népszerű volt, mintegy ötvenmillióan töltötték le (egy ideig a legnépszerűbb ingyenes iOS-játékká vált). A reklámbevételekből pedig vietnami készítője gazdaggá vált. játék idén tavasszal váratlanul törölte a játékot minden piactérről, bár a Twitteren előzetesen bejelentette ezt. Nguyen később a Forbesnak úgy nyilatkozott, hogy azért törölte a játékot, mert bár ő néhány percig tartó szórakoztatásra szánta, sokan csaknem függőjévé váltak. E bűntudat miatt pedig ő maga nem tudott nyugodtan aludni.

Swing Copters Forrás: Origo