Lenyomták a hackerek a Playstation-hálózatot

Ilyen hibaüzenet fogadja a Playstationt használókat
Vágólapra másolva!
Kibertámadás érte, ezért elérhetetlen a Sony játékszolgáltatása az egész világon.
Vágólapra másolva!

Vasárnap globálisan elérhetetlenné vált a Playstation Network (PSN), a Sony játékgépeiről elérhető internetes játékszolgáltatás, illetve az ahhoz kapcsolódó Sony Online Entertainment nevű, többek közt internetes tékát és zeneboltot is tartalmazó szolgáltatás is.

A Forbes értesülései szerint a hálózatot kibertámadás érte, amelyet állítása a Lizard Squad nevű hackercsoport követett el. A Lizard állítása szerint több más online szolgáltatást, így a World of Warcraft nevű internetes szerepjátékot működtető Blizzard cég rendszereit is megtámadta. A CNet szerint a hackerek azt is elérték, hogy egy bombafenyegetés miatt kényszerleszállást kelljen végrehajtania annak az utasszállító repülőgépnek, amelyen a Sony online szolgáltatásaiért felelős amerikai vezetője, John Smedley utazott.

Ilyen hibaüzenet fogadja a Playstationt használókat Forrás: Origo

Míg a Blizzard szolgáltatásai működnek, a PSN Magyarországról sem érhető el vasárnap késő délután óta. Sem egymás elleni játék, sem játékok letöltése nem lehetséges a Playstation konzolokról a túlterheléses támadás miatt.

A Sony hivatalos Twitterjén egyelőre annyit közölt, hogy munkatársai tudnak a hibáról, és dolgoznak az elhárításán: magyar idő szerint hétfő reggelre a hálózat újra elérhetővé vált. A Sony rendszerét 2011-ben olyan nagy kaliberű internetes támadás érte, hogy a szolgáltatás hetekig nem volt elérhető, és sok millió felhasználó adata is rossz kezekbe került. A Sony blogja szerint a mostani támadás során adatok nem kerültek veszélybe.