Rendes támogatást kapott itthon az új Xbox

2014.09.05. 13:51

A Microsoft pénteken jelentette be, hogy hivatalosan piacra dobja Magyarországon az Xbox One játékgépet. A konzol ugyan eddig is beszerezhető volt - tavaly teszteltük is -, mostantól rendes, magyar garanciával lehet megvenni, és teljeskörű terméktámogatás is jár hozzá. A korábbi példányok külföldi piacokról nem hivatalosan behozott példányok voltak, amelyekhez a forgalmazó biztosított saját garanciát, nem pedig a Microsoft ügyfélszolgálata.

Az Xbox One alapcsomagja 129 900 forintba kerül, ez 500 gigabájtos merevlemezzel és Blu-ray meghajtóval van felszerelve, és egy darab vezeték nélküli irányító jár hozzá. A 159 900 forintos csomagban egy Kinect mozgásérzékelő szenzor is megtalálható.

Az Xbox One játékkonzolForrás: AFP/Robyn Beck

Jelenleg nem az Xbox One a legnépszerűbb játékgép a tavaly megjelent új generációs típusok közül sem világszerte, sem itthon. A Playstation 4-ből globálisan már három és félmillió darab talált gazdára, az Xbox One-ból pedig 1,1 millió darab. Ezek az új játékgépek nagyjából egy izmos gamer PC látványvilágát képesek nyújtani, de a leglátványosabb új játékok csak idén karácsonyra várhatók rájuk.