Európába érkezett az Amazon telefonja

Vágólapra másolva!
Az idei év egyik legjobb okostelefonjának titulált Fire Phone árusítását megkezdte Európában is az Amazon.
Vágólapra másolva!

El kezdi Európában is árulni okostelefonját az Amazon. A cég bejelentette, hogy szeptember 30-tól az év végéig kapható lesz a Fire Phone Németországban a Deutsche Telekom, míg Nagy-Britanniában az O2 mobilszolgáltató által. Az okostelefonok előrendelése ma kezdődött el.

A használatból is profitál az Amazon

A nemzetközi internetes áruházáról ismert cég nem csak az okostelefon eladásából, de annak használatából is profitálhat. Hiszen akárcsak az Amazon táblagépei, az okostelefon is módosított Android szoftvert használ, a Fire OS-t, amelyből nem a Google, hanem az Amazon szolgáltatásait, például könyvesboltot, film- és zeneszolgáltatást, illetve appboltot lehet elérni.

A Deutsche Telekom ügyfelei hűségszerződés mellett 1 euróért megvehetik a Fire Phone-t, havi 44,95 eurós, átszámítva mintegy 8 ezer forintos havi díj mellett, míg az O2 33 fontban, 13 ezer forintban szabta meg a havonta fizetendő összeget a telefon után.

Az idei év legjobb telefonja?

Az Egyesült Államokban június vége óta elérhető a Fire Phone az AT&T mobilszolgáltatónál, hűségszerződéstől és konstrukciótól függően 200-650 dollárért, vagyis 45-145 ezer forintnak megfelelő összegért.

Az Amazon júniusban mutatta be első okostelefonját. akkor sokan úgy vélték, az idei év legjobb mobilja is lehet, kiütve a ma bejelentésre kerülő új iPhone-t is a nyeregből.