Európába érkezett az Amazon telefonja

2014.09.09. 17:01

Az idei év egyik legjobb okostelefonjának titulált Fire Phone árusítását megkezdte Európában is az Amazon.

El kezdi Európában is árulni okostelefonját az Amazon. A cég bejelentette, hogy szeptember 30-tól az év végéig kapható lesz a Fire Phone Németországban a Deutsche Telekom, míg Nagy-Britanniában az O2 mobilszolgáltató által. Az okostelefonok előrendelése ma kezdődött el.

A használatból is profitál az Amazon

A nemzetközi internetes áruházáról ismert cég nem csak az okostelefon eladásából, de annak használatából is profitálhat. Hiszen akárcsak az Amazon táblagépei, az okostelefon is módosított Android szoftvert használ, a Fire OS-t, amelyből nem a Google, hanem az Amazon szolgáltatásait, például könyvesboltot, film- és zeneszolgáltatást, illetve appboltot lehet elérni.

A Deutsche Telekom ügyfelei hűségszerződés mellett 1 euróért megvehetik a Fire Phone-t, havi 44,95 eurós, átszámítva mintegy 8 ezer forintos havi díj mellett, míg az O2 33 fontban, 13 ezer forintban szabta meg a havonta fizetendő összeget a telefon után.

Az idei év legjobb telefonja?

Az Egyesült Államokban június vége óta elérhető a Fire Phone az AT&T mobilszolgáltatónál, hűségszerződéstől és konstrukciótól függően 200-650 dollárért, vagyis 45-145 ezer forintnak megfelelő összegért.

Az Amazon júniusban mutatta be első okostelefonját. akkor sokan úgy vélték, az idei év legjobb mobilja is lehet, kiütve a ma bejelentésre kerülő új iPhone-t is a nyeregből.