A Microsoft megvenné a Minecraftet

Minecraft
Vágólapra másolva!
Kétmilliárd dollárért kelhet el a népszerű pixelbányászós játék.
Vágólapra másolva!

Grafikája meg sem közelíti a mai videojátékokét, minden szereplő és tárgy apró kockákból áll, mégis a világ egyik legnépszerűbb játéka a Minecraft: nyáron készítői bejelentették, hogy 54 millió példányt adtak el a játékból. A Minecraft olyan népszerű, hogy még legó és egyéb játékok is készültek figuráiból és felszereléseiből. A játékprogramban pedig valóságban létező helyszínek - például az Eiffel-torony vagy a New York-i Szabadságszobor - másait alkotják meg benne a fanatikus játékosok.

Sajtóhírek szerint a játék fejlesztői most a Microsofttal tárgyalnak, a szoftveróriás pedig akár kétmilliárd dollárt is megadna a játékért, ami mintegy 489 milliárd forintot jelent. Pedig a játékot kitaláló Markus Persson korábban nyilvánosan kritizálta a szoftvercéget a Windows 8 premierjekor.

Minecraft Forrás: Minecraft



Az appok futtatására is felkészített, saját piactérrel is rendelkező operációs rendszer Persson szavai szerint " tönkreteszi a PC-t mint nyílt platformot". A Minecraft alkotóját az zavarta, hogy a vállalat jóváhagyott alkalmazásokat akart elérhetővé tenni a rendszerére.

A BBC beszámolója szerint ha a hatalmas üzletet sikerül is nyélbe ütni, nem valószínű, hogy a Minecraft alapítója maradna cégénél, legfeljebb az átadás előkészítésében működne közre, és fél éven belül továbblépne. Egyelőre a játékfejlesztő cég és a Microsoft sem kommentálta a felvásárlásról szóló híreket.