Önmegsemmisítő bejegyzéseket tesztel a Facebook

Facebook FIN network 101
Szilícium-völgyi mércével a Facebook csapata viszonylag kicsi
Vágólapra másolva!
Néhány óra vagy egy hét múlva automatikusan törlődnek a posztok.
Vágólapra másolva!

Az új funkciót a The Next Web hírportál olvasói fedezték fel a héten, a közösségi oldal közlése szerint az önmegsemmisítő üzeneteket az iOS-es Facebook-kliensben a felhasználók egy kis csoportja számára tették elérhetővé tesztelés céljából.

A pilotprojekt keretében a felhasználók olyan bejegyzéseket is küldhetnek ki a hírfolyamukra, amelyek egy előzetesen megadott időtartam után automatikusan törlődnek.

Így tudnak időzített üzeneteket küldeni a tesztelők. A képet a Verge publikálta. Forrás: Facebook


Egy poszt a leghamarabb egy órán belül törlődik, de beállítható három-, hat-, tizenkét, huszonnégy órás, illetve két- és hétnapos ütemezés is – derül ki a funkcióról készült képernyőmentésekről. Ha a funkció elnyeri a felhasználók tetszését, valószínűleg bárki számára elérhető lesz, és nem csak az iOS-es appban.

Ezzel a lehetőséggel a Facebook a Snapchathez hasonló funkcióra tesz szert, ahol szintén lehetséges önmaguktól megsemmisülő üzeneteket küldeni. Egy ilyen bejegyzés publikálása akkor lehet praktikus az üzenőfalon, ha valaki például egy szórakozóhelyen keres ismerősöket, ilyenkor nem kell vesződni a beírt szöveg manuális törlésével.