Itt a Nike első cipője HDMI-vel

A Nike cipője HDMI-vel
Vágólapra másolva!
A limitált kiadású, PS4-es Air Jordanből nem maradhatott ki egy ilyen lényeges technológia.
Vágólapra másolva!

A Nike legújabb, limitált szériában készülő kosárlabdacipőjét a PlayStation 4 konzol ihlette: nem véletlen, hogy a cipő sarkára még egy HDMI-csatlakozót is szereltek, ami pont a PS4 felirat alatt kapott helyet a talp hátsó részében. De mire való a tévékről ismerős technológia?

Az első cipő beépített HDMI-vel

A JRDN 4 X PS4 márkajelzésű cipőből összesen tíz darabot fognak legyártani, de a csatlakozóknak igazából semmilyen gyakorlati funkciója nincs - nyilatkozta a DualShockers blognak a cipő alkotójával, Jonny Barryvel, aki az egyedi edzőcipőket gyártó FreakerSneaks egyik cipőtervezője.

A Nike cipője HDMI-vel Forrás: Freakersneaks


Barry a blognak elmondta, hogy a HDMI-csatlakozóknak nincsen semmilyen gyakorlati funkciója. Legfeljebb arra jók, hogy ha kábelt dugnak beléjük, akkor egyszerűbb őket párban hurcolni.

Cipőfűző és kábel is van a csomagban

A tervező egyébként felpróbálta a cipőjét, és szerinte a járást semennyire nem korlátozza az apró fémalkatrész. Barry egyébként mindössze tíz darabot fog legyártani a kosárlabdacipőből, amelyek mindegyikéhez egy egyedi HDMI-kábelt is adni fognak.

Bár a vételárat még nem publikálták, az 950 dollár körül várható, ami 230 ezer forintnak felel meg. Ennyiből már majdnem meg lehet venni két darab Playstation 4 konzolt. További képeket a cipőről a Gamespark.jp című japán videojátékos blogon lehet megnézni.