Szuper olvasót mutatott be az Amazon

kindle voyage amazon
Könnyű és vékony a Kindle Voyage
Vágólapra másolva!
A könyvek szerelmeseinek készíti az Amazon az új Kindle-t, amelynek kijelzője nagyon magas felbontású, olyan rajta olvasni, mint igazi nyomtatott elődjén.
Vágólapra másolva!

Nehéz nem beleszeretni az Amazon legújabb csúcskategóriás könyvolvasójába. A Kindle Voyage október 21-én jelenik meg, az előrendelés pedig ma elkezdődött. Az Amazon német felülete alapján 189 euróba, átszámítva mintegy hatvanezer forintba fog kerülni a wifivel ellátott verzió, míg 3G-támogatással 249 euróba, vagyis nyolcvanezer forintba - vagyis kicsit emelték csak árát a Paperwhite-hoz viszonyítva. A remek árért cserébe pedig egy remek készüléket kap az ember.

Az új Kindle-t 6 colos, magas felbontású kijelzővel (300 ppi) szerelték fel, így már olyan hihetetlen éles, hogy olyan olvasni rajta, mintha egy igazi, nyomtatott könyvet lapozgatnánk. Intelligens világítást kapott, amely az érzékelőknek köszönhetően alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, legyen az ember épp napfényes tengerparton, vagy egy rosszul megvilágított szobában.

Könnyű és vékony a Kindle Voyage Forrás: Amazon

Habár érintőképernyős a kijelző, a készülékbe új lapozást segítő, nyomásérzékelő szenzorokat is építettek, melyeket elég finoman megérinteni a készülék oldalán, hogy egy apró rezgés észlelése mellett új oldalra léptessünk.

Az Amazon próbálta egy papír felületét leutánozni a váz megalkotásakor. A Voyage matt magnézium borítást kapott, és egy megerősített üveg kijelzőt, melynek felületét apró karcolatokkal látták el, hogy még erős fényben is matt maradjon, és ne csillanjon be. Sokkal természetesebb hatást kelt, mint egy sima üvegborítású kijelző.

Alkalmazkodik a fényviszonyokhoz az intelligens kijelzővilágítás Forrás: Amazon

A Voyage könnyebb és vékonyabb lesz, mint elődje a Paperwhite. Mindössze 7,6 milliméter vastag, és 180 gramm a súlya - a 3G-támogatással ellátott Voyage 6 grammal lesz nehezebb. A 4 gigabájtos háttértár mellé ingyenes felhőszolgáltatást biztosít az Amazon.

Mindössze hat colos a Voyage, vastagsága 7,6 milliméter: hasonlóan egy ceruzához Forrás: Amazon

A gyártó szerint a Kindle Voyage akkumulátora akár hat hétig is kitart napi félóra olvasás mellett, ha a fényerőt tizesre állítjuk, s nem használjuk az internetet. Teljesen feltölteni körülbelül három óráig tart.

Új szolgáltatásokat is kap az új Kindle. A Family Library, vagyis a családi könyvtár opció segítségével a különböző fiókokkal rendelkező családtagok kölcsönadhatnak egymásnak különböző tartalmakat, így e-könyveket is. Míg a Word Wise funkciónak köszönhetően ránagyíthatunk egyes szövegrészletre, vagy konkrét szóra, s megjegyzést fűzhetünk hozzá.

Kényelmes lesz olvasni az Amazon új könyvolvasóján Forrás: Amazon

Az Amazon a Kindle Voyage mellett bemutatta legújabb táblagépét, a Kindle Fire HD-t, és prémium változatát, a Fire HDX-et, amelyek azonban elődeikhez hasonlóan vélhetően nem jutnak el Európába, csupán az Egyesült Államokban dobják őket piacra. A csúcsmodellhez egy szövegszerkesztéshez kiváló Fire Keyboard billentyűzet is kapható lesz. Gondoltak a gyerekekre is: a műanyag tokkal ellátott Kindle For Kids tableten blokkolták a fizetést, a szülő engedélye nélkül nem lehet bármit összevásárolni rajta.