Távozik posztjáról a Szilicíum-völgy újabb legendás figurája

Larry Ellison egy idei rendezvényen
Vágólapra másolva!
Lemondott vezérigazgatói posztjáról az Oracle alapítója, Larry Ellison.
Vágólapra másolva!

Kritikus pillanatban mondott le az Oracle vállalat vezérigazgatója, Larry Ellison, a cég ugyanis vagy fejlődik, vagy lemarad a felhőalapú üzleti szolgáltatást nyújtó vállalatokkal szemben - írja a Reuters.

Nem hagyja ott a céget

Bár Larry Ellsion továbbra is vezető szerepet tölt majd be az üzleti szoftvereket és szolgáltatásokat nyújtó cég életében: marad az elnöki székben, és a fejlesztésekért lesz felelős.

A vezérigazgatói posztot megosztva Mark Hurd és Safra Catz veszi át. Előbbi az értékedítési, a szolgáltatási és üzleti részlegért felel majd, míg utóbbi a gyártást, a jogi és pénzügyi osztályt vezeti majd.

Larry Ellison egy idei rendezvényen Forrás: TORU YAMANAKA / AFP



"Safra és Mark kivételes vezetők, akik többször is bizonyították már, hogy képesek vezetni, irányítani és tovább gyarapítani a céget. A piac egyik legjobb vezetői csapata fényes jövő felé kormányozza az Oracle-t" - mondta a volt vezérigazgató kollégáiról.

Harminchét év után lett elege


Larry Ellison 37 éve, 1977-ben volt társalapítója a nagyvállalati berendezéseket és szoftvereket fejlesztő Oracle vállalatnak, amely az elmúlt években hátrányba került a felhőalapú szolgáltatásokkal szemben. Egyre többen gondolják úgy, hogy minek fizessenek egy programért, melynek szolgáltatásait csak azon a gépen érik el, melyre le lett töltve.

Ellison a világ ötödik leggazdagabb embere, a Forbes magazin vagyonát 51,3 milliárd dollárra becsüli, melynek nagy részét az Oracle-ban lévő 25 százalékos részesedése teszi ki.

Ellison többször is a címlapokra került a Google ellen intézett kirohanásaival. Nemrégiben a CBS készített vele interjút, melyben egykori közeli barátjának, Steve Jobs az Apple alapító-vezérigazgatójának haláláról, és a kalifornia cég jövőjéről beszélt.