Már majdnem kész a Facebook virtuális sisakja

2014.09.22. 07:43

Szebb látvány, fejlettebb mozgáskövetés: itt az Oculus Rift újabb prototípusa.

Az Oculus Rift nevű virtuális sisakot fejlesztő céget a nyár elején vásárolta fel a Facebook. A Crescent Bay névre keresztelt újabb prototípust továbbra is fejlesztőknek szánják, tesztelés, a virtuális valóságra épülő szolgáltatások kifejlesztéséhez. A virtuális sisak viselője egy olyan digitális világot lát maga körül, amelyben mindig arra változik a kép, ahogy a sisakban lévő képernyőt mozgatják.

Ez már majdnem végleges

A társaság vezetője, Brendan Iribe vasárnap egy amerikai fejlesztői konferencián úgy nyilatkozott, hogy bár ez még mindig prototípus, már majdnem elérte a később piacra kerülő végleges változat fejlettségét.

Oculus Rift Crescent BayForrás: Oculus RiftAz új sisakban szebb látványt biztosító képernyők, hatékonyabb mozgáskövető rendszer van: a sisakon világító ledek azonosításával egy külső kamerával 360 fokban lehet követni a sisak pozícióját.

Már hangja is van

Ergonómiai újítások és súlycsökkentés révén viselni is kényelmesebb. A sisak új változata már beépített fejhallgatókat is tartalmaz, amelyek térhatású hangzást szolgáltatnak.

Oculus Rift Crescent BayForrás: Oculus Rift

Az Oculus Rift tavalyi prototípusát már bemutattuk, az még gyenge minőségű képernyővel volt felszerelve. A Crescent Bay már a sisak harmadik generációja