Újabb rekordot döntött az iPhone

2014.09.22. 15:04

Tízmillió darabot adtak el az iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokból a pénteki megjelenést követő hétvégén, annak ellenére, hogy Kína az idén nem szerepelt az első körös országok között.

Az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy a múlt pénteki megjelenést követő első hétvégén tízmillió példányt adtak az iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokból. Ezzel új eladási rekordot döntött meg az iPhone, amelynek elődjéből, az 5S és 5C telefonokból 9 millió darabot adtak el tavaly, a megjelenés után, míg egy évvel korábban mindössze 5 millió példány fogyott az iPhone 5-ből.

Az Iphone 6 és 6 Plus kilenc országban – az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Japánban, Hongkongban és Szingapúrban – jelent meg a múlt héten pénteken. E héten, pénteken további húsz országban teszik majd elérhetővé, év végére pedig összesen 115 országban lehet majd vásárolni belőle.

Magyarország már biztosan nem szerepel a második körös országok között, ami azt jelenti, hogy a vásárlók akár karácsonyig várhatnak az új Apple okostelefon hazai megjelenésére.

Rekordot döntött az új iPhone, annak ellenére, hogy Kína nem szerepelt az első körös országok köztForrás: AFP/Saeed Khan

Elemzők úgy becsülték, mindössze 7-8 millió példányt fog fogyni az új iPhone-okból, miután az idén Kína kimaradt az első körös országok közül. Az előrendelések száma – amely szintén rekordot döntött – viszont arra utalt, hogy az eladások száma most is magas lesz. A szeptember 12-ét követő 24 óra alatt több mint 4 millió rendelést adtak le az iPhone 6 és 6 Plus telefonokra.

Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy melyik típusra volt nagyobb kereslet: a 4,7 vagy 5,5 colos okostelefonra. Sajtóhírek szerint a kisebb, az iPhone 6 fogy jobban, nagyobb testvére, az iPhone 6 Plus kevésbé kelendő