Újabb rekordot döntött az iPhone

iphone 6 kína sorbanállás világ körül
A customer displays his new iPhone 6 sets at an Apple store in Sydney on September 19, 2014. Hundreds of people queued through the night in Sydney to be among the first in the world to get their hands on the new Apple iPhone 6 models with the large-screen handsets drawing keen interest. AFP PHOTO / Saeed KHAN
Vágólapra másolva!
Tízmillió darabot adtak el az iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokból a pénteki megjelenést követő hétvégén, annak ellenére, hogy Kína az idén nem szerepelt az első körös országok között.
Vágólapra másolva!

Az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy a múlt pénteki megjelenést követő első hétvégén tízmillió példányt adtak az iPhone 6 és 6 Plus okostelefonokból. Ezzel új eladási rekordot döntött meg az iPhone, amelynek elődjéből, az 5S és 5C telefonokból 9 millió darabot adtak el tavaly, a megjelenés után, míg egy évvel korábban mindössze 5 millió példány fogyott az iPhone 5-ből.

Az Iphone 6 és 6 Plus kilenc országban – az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Németországban, Franciaországban, Japánban, Hongkongban és Szingapúrban – jelent meg a múlt héten pénteken. E héten, pénteken további húsz országban teszik majd elérhetővé, év végére pedig összesen 115 országban lehet majd vásárolni belőle.

Magyarország már biztosan nem szerepel a második körös országok között, ami azt jelenti, hogy a vásárlók akár karácsonyig várhatnak az új Apple okostelefon hazai megjelenésére.

Rekordot döntött az új iPhone, annak ellenére, hogy Kína nem szerepelt az első körös országok közt Forrás: AFP/Saeed Khan

Elemzők úgy becsülték, mindössze 7-8 millió példányt fog fogyni az új iPhone-okból, miután az idén Kína kimaradt az első körös országok közül. Az előrendelések száma – amely szintén rekordot döntött – viszont arra utalt, hogy az eladások száma most is magas lesz. A szeptember 12-ét követő 24 óra alatt több mint 4 millió rendelést adtak le az iPhone 6 és 6 Plus telefonokra.

Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy melyik típusra volt nagyobb kereslet: a 4,7 vagy 5,5 colos okostelefonra. Sajtóhírek szerint a kisebb, az iPhone 6 fogy jobban, nagyobb testvére, az iPhone 6 Plus kevésbé kelendő