Az év informatikai rendszere a Hu-Go

Vágólapra másolva!
A rekord idő alatt beüzemelt Hu-Go, magyar fejlesztésű e-útdíj rendszer nyerte az év információs és kommunikációs technológiai projektjének járó díjat.
Vágólapra másolva!

Az i-Cell rekordidő alatt üzembe állított e-útdíj rendszere nyerte meg az év IKT projektjének járó díjat az információs és kommunikációs technológiai ipar egyik legrangosabb hazai eseményén, az Informatikai Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett MENTA Konferencián. A rendezvény fókuszában idén az infokommunikációs technológiai fejlesztések, a mindennapokat befolyásoló technológiai innovációk, valamint mindezek urbanizációra és a gazdaságra gyakorolt hatásai álltak.

Az uniós iránymutatásokhoz igazodva a magyar fejlesztésű rendszer nyílt platformmal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy más rendszerek is kapcsolódjanak hozzá. Működése során a Hu-Go a viszonylati jegyek biztosításával a fedélzeti eszközök kötelező megvásárlását is kiküszöböli, hiszen a sofőrök előzetesen, online is megvásárolhatják azokat.

"A Hu-Go fejlesztésének elindításakor semmilyen külföldi minta nem állt az i-Cell rendelkezésére, ennek ellenére rekordidő, mindössze két és fél hónap alatt sor kerülhetett a rendszer sikeres beüzemelésére" - mondta Farkas Károly, az i-Cell operatív igazgatója.