Vissza is vonta az Apple az 8.0.1-es frissítést. Senkinek nem érdemes telepítenie.

Eredetileg csak a nemrég megjelent iOS 8 kisebb hibáit javította volna az Apple által kiadott frissítéscsomag, de végül komoly problémákat okozott az iPhone 6 és 6 Plus készülékeken.

A mobilhívást és az ujjlenyomat-olvasót zavarja

A 8.0.1-es csomag eredetileg a fitnesz és egészségügyi szenzorok vezérléséhez szükséges HealthKit rendszer moduljait, a fényképek kezelését, billentyűzetfunkciókat és SMS-ezéssel kapcsolatos hibákat javított volna.

Ehhez képest a frissítést feltelepítő felhasználók közül elég sokan azt tapasztalták, hogy telefonjuk elveszti a mobilkapcsolatot. Emellett a TouchID, tehát a beépített ujjlenyomat-olvasó sem működik a frissítés után megfelelően. Végül az Apple vissza is vonta a frissítést, így annak telepítését szerda éjjel óta már fel sem kínálja a rendszer.

iOS 8 az iPhone 6-onForrás: AppleAz iOS 8 hibáit a 8.0.2-es frissítésben fogják orvosolni, amelynek megjelenése hamarosan várható. Ha valaki feltelepítette a 8.0.1-es rendszert, annak az iOS 8 újratelepítésével lehet orvosolnia a problémát, ehhez itt olvasható segítség.