Hat nap alatt kilenc embernek hajlott meg az iPhone-ja

hajlékony ájfon, iphone, iphone 6 plusz, iphone 6, hajlik, elhajlik
Vágólapra másolva!
Az Apple szerint elenyésző számú vásárlónak deformálódik a 6 Plus készüléke.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön első alkalommal nyilatkozott az Apple a közösségi oldalakon #bendgate címke alatt futó botránnyal kapcsolatban.

Két és félmillióból kilenc iPhone görbült meg

A cég szerint a hat napja kapható készülék közül eddig kilenc vásárló jelzett panaszt az Apple-nél amiatt, hogy meggörbült az iPhone 6 Plus telefonja - normál használat mellett. Az Apple úgy érvel, hogy dacára annak, hogy egy webes videó szerint szabad kézzel el lehet görbíteni a telefon házát, a valóságban ez extrém ritkán fordul elő.

A hivatalos adatok szerint eddig mintegy tízmillió darab iPhone 6 és 6 Plus típus kelt el, az utóbbi készülékből nagyjából 2,5 millió, a kisebbik modellből 7,5 millió darab kelt el - írja a Guardian.

Ha erősen nyomjál, az iPhone 6 Plus meghajlik - más mobilok nem Forrás: --

Jó üzlet lehet a #bendgate

A Verge szerint a vállalat azzal érvel, hogy a készülékház számos helyen meg van erősítve acélból és titánból készült elemekkel, így normál használat mellett a ház nem görbül el. Ugyanakkor például a Wired technológiai lap tesztelője is tapasztalt minimális deformálódást a készülékház erőteljes feszítése nélkül is.

A Guardian szerint a mobilos kiegészítők gyártói nagy üzletet látnak a hajlékony iPhone-okban. Az STK Accessories nevű társaság egy olyan tokot fejleszt, amely megerősíti az alumínium készülékházat az elhajlással szemben.

Az STK értékesítési vezetője a Guardiannak elmondta, hogy számos megrendelést kaptak az iPhone 6 Plus házát megerősítő megoldásokra. Jelenleg egy olyan alumíniumból készült tokot kezdtek gyártani, amely teljesen körbeveszi az iPhone-t, és elvileg megakadályozza annak a meggörbítését. Ez a tok nagyjából hatezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd.