Újabb mobilok hajlékonyságát tesztelték

hajlékony mobil
Vágólapra másolva!
Az iPhone 6 Plus a leghajlékonyabb, a Nokia, a HTC és a Motorola ellenáll az erőhatásoknak.
Vágólapra másolva!

Újabb okostelefon-hajlítós videóval rukkolt elő az Unbox Therapxy nevű YouTube-csatorna készítője, Lewis Hilsenteger. Hilsenteger szerdán azt mutatta be, hogy az óriásképernyős iPhone 6 Plus készülék akár szabad kézzel is úgy meghajlítható, hogy a telefon háza deformálódik.

Az iPhone 6 csak kicsit deformálódik

A legújabb videóban egy sor egyéb mobil is sorra kerül a hajlítási teszten: a 4,7 colos, kisebb iPhone 6-os csak alig látható mértékben deformálódik az ujjnyomás és feszítés hatására.

Hilsenteger szavai szerint a kisebb méret miatt ez a telefon nem tud annyira megfeszülni, mint a 6 Plus, ezért az alumínium ház gyengesége nem jelent komoly fenyegetést a telefon épségére nézve. Az erőteljes hajlítás hatására sem romlott el semmi a készüléken.



A nézők szavazatainak engedve az Unbox Therapy az ugyancsak alumíniumházba szerelt HTC One M8 mobilt is megpróbálta meghajlítani, de a telefonnak nem lett semmi baja, bár az erőhatásra belülről némi reccsenés hallatszik - valószínűleg egy ragasztás engedett el - ám a telefon működőképes maradt, nem deformálódott. Ez az ötcolos telefon nagyobb az iPhone 6-nál, de kisebb a 6 Plusnál.

A Moto X készülék annyira robusztus kivitelű, hogy egyáltalán nem lehetett szabadkézzel semmilyen sérülést okozni benne. A Nokia Lumia négy és fél colos 1020-as csúcsmobilja ugyan reccsent egyet, de annak sem lett semmi baja.

hajlékony mobil Forrás: Unbox Therapy

Az Origónak szerdán egy iPhone-szerviz munkatársai elmondták, hogy az iPhone 6 Plus meghajlításához is elég nagy erőkifejtés szükséges, így nem tartanak attól, hogy az óriásképernyős, egyébként hiánycikknek számító készülék tulajdonosai tömegesen találkoznának a problémával.