Már meggörbült iPhone-hoz is gyártanak tokot

A Shapewaysen rendelhető görbe iPhone-tok
Vágólapra másolva!
Tizenkét színben kapható és 3D-nyomtatással készül.
Vágólapra másolva!

A Bendgate Case nevű iPhone 6-os tokot a Shapeways.com nevű, 3D-nyomtatható termékeket kínáló, amerikai webboltból lehet megrendelni. A többek közt fehér, narancs, piros és kék színben is elérhető tok egyediségét az adja, hogy eleve ívelt kivitelű, így egy elhajlott iPhone 6-ost is bele lehet helyezni. A tok egyébként húsz dollárba, vagyis közel ötezer forintba kerül - vélhetően a 3D-nyomtatással történő előállítás költségei miatt.

Ha valakinek van hozzáférése egy 3D-nyomtatóhoz, az előállításhoz szükséges tervet a MakerBot Thingiverse-ről ingyenesen letölthet bárki egy elgörbült iPhone-okhoz szánt tokról.

A Shapewaysen rendelhető görbe iPhone-tok Forrás: Shapeways



A Shapeways termékoldalán egyébként szerepel, hogy nem valós használatra, hanem vicces ajándéknak szánják a tokot, hiszen nem minden készülék ugyanúgy görbül meg. Ahhoz, hogy egy valóban meggörbült telefonhoz passzoló tokot gyártsanak, 3D-ben kellene beszkennelni a készüléket, bár ez is megoldható egy erre szakosodott stúdióban.

Ingyen is letöltheti a görbe tok tervét Forrás: Makerbot Thingiverse



A múlt héten egy YouTube-ra feltöltött tesztvideó indított el lavinát, amelynek készítője azt demonstrálta, hogy az iPhone 6 Plus készülék szabad kézzel könnyen elhajlítható, míg a rivális készülékek többsége nem. A Consumer Reports nevű amerikai fogyasztóvédelmi magazin tesztje szerint egyébként az új iPhone-ok házai valóban kevésbé bírják a terhelést számos rivális termékkel, és az iPhone 5-tel szemben. De a lap szerint nem sérül meg a készülék vállalhatatlanul könnyen.