Elkészült a tökéletes fagyiskanál

2014.09.30. 15:33

A formatervezés csodájával gyerekjáték gombócokat készíteni.

Félt attól, hogy fagyiszedés közben megsérül a csuklója? Egy amerikai mérnök ettől tartott, ezért állítása szerint több éves munkával tökéletes formatervű kanalat dolgozott ki a feladathoz.

A Midnight Scoop nevű kanál nyelét úgy alakította ki, hogy azt a lehető legkényelmesebben lehessen megragadni. Így a kőkeményre fagyott fagylalt kanalazásakor nem terheli fokozottan a csuklót, mivel a terhelés a tenyér felé irányul, amellyel tolni lehet a kanalat az édességbe.

A Midnight ScoopForrás: KickstarterMichael Chou, a kanál tervezője saját elmondása szerint az egyszerű tárgyak megszállottja, a fagyis kanalat pedig szuperszilárd alumíniumból készíti.

A kanalak felülrőlForrás: KickstarterChou egyébként a Kickstarteren az eredetileg kitűzött 17500 dollár helyett több mint 144 ezer dollárt, vagyis több mint 35 és félmillió forintot gyűjtött össze a tömeggyártás megvalósításához. Magát a Midnight Scoop kanalat 35 dollárért, vagyis 8600 forintért lehet előrendelni decemberi szállítással.  A postaköltséggel együtt Magyarországra 13 ezer forint körüli áron lehet megrendelni a fagyis kanalat.