Egyszerre érkezhet az Apple és a Google tabletje

Vágólapra másolva!
Sajtóinformációk szerint az Apple és a Google egy napon tartja második őszi bemutatóját.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Google még nem erősítette meg egy új táblagép létét, a HTC ázsiai elnöke, Jack Tong tett néhány megjegyzést, ami arra utal, hogy hamarosan bemutatják a nagyközönségnek a Nexus 9-et. A Focus Taiwan tudósítása szerint Tong arról beszélt, hogyan fogja az új Nexus képviselni a HTC elkötelezettségét a táblagépek piacán. A cég ugyanis 3 év szünet után fogott ismét tablet gyártásába a Google-lel karöltve. Tong szavai szerint a Nexus 9 még az idei év vége előtt a boltokba kerül.

Az új Nexus készülékeket a Google mutatja be hagyományos őszi bemutatóján, így a cég vezetői nem biztos, hogy díjazzák, hogy a HTC így elszólta magát. Ugyanakkor arról már korábban is szivárogtak ki hírek, hogy a második őszi rendezvényen a táblagép mellett az új Nexus okostelefont, illetve a mobileszközön futó Android L szoftvert is bemutatják.

Ha igazak a pletykák, akkor a Google jövő hét csütörtökön, azaz október 16-án tartja a nagy bejelentést, vagyis ugyanazon a napon, amikor az Apple is bemutatja legújabb készülékeit.