Ez a közös a pornóban, a rajongókban és pártokban

heartbleed jelszó feltörés hacker
Trainees work in front of their computers at the "Cyber Gym" center, where IT and infrastructure company employees train to defend against cyber attacks on October 30, 2013 near the Israeli city of Hadera. The facility, a series of small buildings in the shadow of the looming Orot Rabin power station on Israel's northern coastline, was inaugurated this month by the Israel Electric Corp (IEC), which has experienced its fair share of cyber attacks.
Vágólapra másolva!
Feltörték a neves egyetem, a University College London belső e-mail hálózatát, így a hallgatók több száz kéretlen üzenetre ébredtek.
Vágólapra másolva!

A University College London egyetem üzenetküldő hálózatát feltörték, a teljes belső levelező listát pedig közzétették az internetet. Ennek következtében a vezetőség és a diákok nevében regisztráltak fel pornóoldalakra, különböző előadók, együttesek rajongói oldalára, brit pártok, termékek és márkák hírleveleire.

A hallgatók reggel észlelték csak a problémát, több száz kéretlen levél és értesítés fogadta őket a postafiókba belépve. A közösségi oldalakat ellepték a #bellogate hashtaggel ellátott bejegyzések, a dühös diákok sorra posztolják, mi történt velük.

Volt aki Justin Bieber vagy a One Direction rajongói oldalára regisztrált, mások a brit UKIP párt hírlevelére, de a legtöbben arra panaszkodtak, hogy pornóoldalakon használták fel e-mail címüket. Nem tartott sokáig, hogy a mémoldalak is megalakuljanak, ahol kiparodizálják a történteket.

A hatalmas mennyiségű spam miatt helyi idő szerint reggel fél tízkor leállították a teljes levelező rendszert. Az egyetem vezetősége a következő közleményt adta ki: "Sajnálattal értesítjük, hogy az éjszaka során számos (vélhetően több mint ezer) e-mail érkezett a hallgatók fiókjába a levelezőlistán keresztül. Az össze hallgatónak szóló levlistát reggel 9:30-kor le is zártuk".

A támadó Michael Arthur professzornak adva ki magát még szerda délután küldött egy e-mailt a levelezőlistára, a tartalom mindössze annyi volt: “bello!”. Az elkövető az egyetem vezetőjének egy régi e-mail címét használta fel.