Unalmas az élete? Már ehhez is van akciókamera!

HTC Re Camera
Vágólapra másolva!
A HTC kütyüje zseblámpára hasonlít, nem túl izgalmas életet élőknek szánják.
Vágólapra másolva!

Bizarr kütyüvel rukkolt elő az okostelefonjairól ismert tajvani gyártó. A HTC Re Camera egy régi zseblámpára hasonlít, valójában azonban a GoPróhoz hasonló, de annál formatervezettebb akciókamerát takar.

Extra széles látószög

A nettó kétszáz dollárba, vagyis közel ötvenezer forintba kerülő Re Camera minimalista dizájnban készült, mindössze egy lencséje van, keresőt vagy kijelzőt hiába keresünk rajta.

Mindössze két gomb van rajta - elöl és hátul - képérzékelője pedig 16 megapixeles fotókat, és full-HD-s videókat tud rögzíteni. A lencse 146 fokos extra szélesvásznú felvételeket készít, hogy a szélekről lehetőleg semmi se lógjon le. Videómódból kettő áll rendelkezésre: full-HD-ben másodpercenként legfeljebb 30, 720p-ben viszont akár 120 darab képkockát is rögzít a kamera.

HTC Re Camera Forrás: HTC



A Re Camerát négy különböző színben lehet majd megvenni, és egyaránt képes kommunkálni androidos és iOS-es eszközökkel is wifin keresztül.

Akciókamera kalandok nélküli időkre

Ezt az akciókamerát az első sajtóhírek szerint a GoPro tipikus használati területénél kíméletesebb üzemre, hétköznapi embereknek szánják, nem pedig extrémsportolóknak. De fél órát még így is kibír a víz alatt külön tok nélkül, ennél többet csak vízálló tokkal tolerál. És mindenféle tartót is lehet majd venni hozzá.

Bekapcsolni nem kell, egy szenzor már a kézbevétel hatására aktiválja, a hátsó exponálógomb rövid lenyomása fotót, nyomva tartása pedig videofelvételt indít. Az előoldali móddal a 120 hertzes lassított felvételt lehet bekapcsolni. Alapból 8 gigabájt memória jár hozzá, de akár 128 gigabájtos memóriakártyát is tud fogadni, de a beépített akkumulátor üzemideje alig több másfél óránál.

A HTC szerint azonban még kereső és minden más nélkül is kényelmesebb a Re Camerával filmezni vagy fotózni egy okostelefonnál.