Legalábbis kinézetre: két szoftverrel átalakíthatja a meglévő oprendszerét a még el sem készült verzióhoz hasonlóra.

Elkészült az a két ingyenes program, amelyek segítségével a Windows korábbi verzióit - akár Windows Vistát, 7-et, 8-at, de a már nem támogatott XP-t is - a készülő Windows 10-hez hasonló kinézetűvé lehet alakítani - számolt be a Betanews.

Ezt a Windows 10 UX Pack 1.0 és a Windows 10 Transformation Pack 1.0 teszi lehetővé: az előbbi a grafikus felületet alakítja az új, Windows modernebb felületéhez hasonlóra, az utóbbi pedig a rendszer működését változtatja meg - bár ehhez a Windows alapvető rendszerfájljainak működését is biztosítja.

Így alakítja át a felületet a programForrás: WindowsXLiveEnnek tükrében a régi Windowsokat átalakító programok használata eleve csak profi felhasználóknak javasolt, a többieknek érdemes megmaradniuk a meglévő, stabilan működő felületnél.

A program újra cseréli nem csak a rendszerikonokat, de a Start menüt is, bár a Windows 8-nál régebbi rendszereken az appok és a csempék használata ettől még nem lesz lehetséges. Ha valakinek nem nyeri el a tetszését az új felület, a telepítő újbóli elindításával visszaállíthatja az eredeti rendszerbeállításait és környezetét.