Bemutatta a Google az új Nexus termékeket

Google Nexus
Vágólapra másolva!
A Google a fejlesztői konferencia keretében mutatta be legújabb készülékeit, a Nexus okostelefont és táblagépet, és az azokon futó Android Lollipop mobilszoftver.
Vágólapra másolva!

Beigazolódtak korábbi feltevéseink, miszerint ma bemutatja a Google legújabb termékeit. A Nexus 9 táblagépet így egy nappal az Apple műsodik őszi bemutatója megismerhetik az emberek, sőt már péntektől előrendelhető lesz. Hivatalosan november 3-án jelenik meg. A 16 gigabájtos tablet indulóára 399 dollár, azaz mintegy százezer forint a 32 gigabájtos 479 dollár, vagyis 115 ezer forint lesz, míg 32 gigabájtos, LTE-támogatással ellátott verzió 599 dollárba, azaz 145 ezer forintba fog kerülni. A következő hetekben 29 országban teszik elérhetővé.

A Google új táblagépét a HTC-vel közösen alkotta meg, a cég magával hozta a telefonjaiból ismert BoomSound technológiát is a jobb hangzás érdekében. A tablet kijelzője 8,9 colos nagyfelbontású, 2048x1536 pixeles lesz. Mindössze 2 gigabájt memóriát pakoltak bele, az akkumulátor üzemideje viszont a gyártó szerint 9 óra.

A következő hetekben 29 országban lesz elérhető Forrás:Google

A Google Nexus 6 okostelefon az iPhone 6 készüléknek lehet erős kihívója. A Motorola által gyártott készüléket még ebben a hónapban, október 29-től lehet előrendelni, majd novemberben jelenik meg a boltokban. Ára kártyafüggetlenül, hűségszerződés nélkül 649 dollár lesz, azaz kicsit több mint 155 ezer forint.

A Nexus 6 lesz a Google eddigi legnagyobb telefonja, az Apple óriásának, az iPhone 6 Plus méreteit is felülmúlja 6 colos, QHD-kijelzőjével. A készüléket 32 és 64 gigabájtos háttértárral lehet megvenni, kék és fehér kivitelben. A 3220 milliamperórás akkumulátor gondoskodik, hogy minél tovább bírja töltés nélkül.

Bemutatásra kerül a Google új mobilszoftvere is, az Android 5.0 végül a Lollipop nevet kapta, ahogy azt az Origo és olvasói sejtették. Az operációs rendszer számos újítást hoz elődeihez képest, így egyebek közt új felhasználói felületet kínál. Az egyik legfontosabb változtatás azonban, hogy az új szoftver támogatja már a 64-bites processzorok működését is.