A mobilunk helyett jó lesz az okoskarkötő

wiliam óra top
Vágólapra másolva!
Will.i.am okoskarkötőjével a csuklónkon a mobilt is bátran otthon hagyhatjuk.
Vágólapra másolva!

A Black Eyed Peas frontemberének technológiai cége, az i.am+ saját fejlesztésű okoskarkötőt dob piacra, amelyet egy amerikai konferencián mutattak be először.

Nem kell többé mobil a zsebbe

A Puls nevű karkötő egyediségét az adja, hogy a jelenleg kapható okosórákkal ellentétben önmagában, okostelefon nélkül is működőképes. Will.i.am szerint az eszköz semmiképp sem okosóra - noha megmutatja a pontos időt, vastagabb egy karóránál, ezért lehet csak karperecnek nevezni.

A Puls okoskarkötő Forrás: i.am+



Bár csak 3G-s adatátvitelt támogat - ez kevésbé meríti az akkumulátort -, a Pulsszal akár telefonálni lehet, akár a karkötő saját kihangosítójába beszélve, akár Bluetooth-kihangosítóval. Emellett például a Facebookot és a Twittert is el lehet róla érni az érintőképernyőjét nyomkodva. A beépített minihangszórón keresztül akár zenét is lehet hallgatni a Pulson kihangosítva.

A ruha fogja tölteni

A Verge szerint Will.i.am olyan ruhák is elérhetők lesznek, amelyek valamilyen beléjük varrt indukciós töltővel a karperecet is ellátja energiával. Ezzel a megoldással több mint két napos üzemidő is elérhető.

Will.i.am telefonál Forrás: Origo



A kütyü 16 gigabájt tárhelyet, GPS-t is tartalmaz, Android-alapú szoftver vezérli, és az okostelefonokéhoz hasonló Snapdragon lapka működik benne. Lépésszámlálóként is használható, és wifire is tud kapcsolódni.

Az már most tudni lehet, hogy a karkötőt az Egyesült Államokban az AT&T, az Egyesült Királyságban pedig az O2 mobilszolgáltató árusítani fogja karácsony előtt, de az ára még nem ismert, de arany és gyémánttal kirakott változat is készül belőle. Önállóan, okostelefon nélkül működő okosórát egyébként a Samsung is bemutatott néhány hónapja.