Egy újabb frissítés rontja el a Windowst

New anti-piracy law comes into effect in Russia man computer video internet social network HORIZONTAL 2256402 Russia, Novosibirsk. 08/01/2013 An internet user with a laptop watches a movie. Alexandr Kryazhev/RIA Novosti
2256402 Russia, Novosibirsk. 08/01/2013 An internet user with a laptop watches a movie. Alexandr Kryazhev/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
 A Windows 7-et újraindítja egy hibás javítás. Vissza is hívták.
Vágólapra másolva!

Újabb malőrt okozott egy, a Microsoft által kiadott frissítés: a múlt kedden a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 rendszerekhez kiadott, KB2949927 jelű frissítés. Ez számos számítógépen újraindulásokat okozott. Sok esetben emiatt teljesen újra kellett telepíteni a Windows 7 PC-kre és szerverekre szánt változatát.

A hibás frissítést végül visszavonta a frissítést, amely most honlapjáról sem érhető el, és a Windows Update frissítőszolgáltatás sem küldi ki többé a rendszerekre. A Microsoft azt javasolja mindenkinek, hogy távolítsa el a Vezérlőpulton keresztül a fent jelölt azonosítóval rendelkező javítást.

A cég egyébként vizsgálja a hibás patchet, és javított verziót tervez kiadni belőle. Csupán néhány hete kényszerült hasonlókra a Microsoft: augusztus közepén ugyancsak a Windows 7-hez jelent meg egy rosszul működő javítás, ami kék képernyős halált okozott sok rendszeren.