Minden fájlunkat benyelné a Microsoft

A OneDrive nyitóoldala
Vágólapra másolva!
Ha valaki előfizet az Office-ra, korlátlan netes tárhelyet kap hozzá.
Vágólapra másolva!

A Microsoft bejelentette, hogy az Office programcsomag előfizethető, Office 365 nevű változatát használók korlátlan mennyiségű adat raktározását biztosító online tárhelyet kapnak. Eddig a havidíjas Office-hoz egy terabájtos, vagyis 1024 gigabájtos tárhely járt.

Eddig csak nagy volt, most már korlátlan

A korlátlan internetes tárhelyet az elkövetkező hónapok során folyamatosan aktiválják majd az Office 365 előfizetőinek, de ezen az oldalon egy várakozási listára is fel lehet iratkozni, amelynek tagjai elsőként jutnak hozzá a korlátlan tárhelyhez.

A OneDrive nyitóoldala Forrás: Web



A cég tájékoztatóoldala szerint a kolátlan tárhelyet elsőként az Office 365 otthoni és oktatási licenceit használók kapják meg, az üzleti kiadásra előfizetők számára a jövő évtől lesz elérhető a lehetőség. A Microsoft OneDrive nevű tárhelyszolgáltatásán továbbra is 15 gigabájtos tárhelyet ad ingyenesen a felhasználóknak.

Havi kétezer forinttól elérhető

A Microsoft online boltjában az otthoni felhasználók többféle előfizetésből választhatnak: az Office 365 legolcsóbb csomagja egy számítógépen és egy táblagépen (iPad vagy Windows) biztosítja a többek közt Wordöt, Excelt, Powerpointot tartalmazó csomag használatát. Ez havonta 2099 forintba, vagy évente 20 999 forintba kerül.

Az akár öt darab otthoni eszközre - ez lehet táblagép vagy számítógép - telepíthető Office-ért a cég havi 2999 forintot kér, vagy évi 29 999 forintot számít fel.

A korlátlan tárhely bejelentése azért fontos, mert így ezért a havidíjért egy család összes adatát egy helyen tárolhatja, bár a megőrzésért cserébe folyamatosan fizetni kell azt.