Magyarországra jön a tescós táblagép

Tesco opendott
Vágólapra másolva!
A saját márkás tablet és okostelefon mellett a Tesco saját felhőszolgáltatást is indít Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A Tesco Magyarország kedden jelentette be, hogy Op3n Dott márkanéven olcsó, saját márkás táblagépet és okostelefont, valamint egy fitneszpántot dob piacra tíz napon belül - az első készletek megérkeztével. Ezeket egy meg nem nevezett, de a Tesco szerint megbízható kínai gyártó állítja elő az áruházlánc számára. A magyar mellett cseh, szlovák és lengyel piacra szánt termékekből több tízezer darabot tervez eladni a cég a régióban. Itthon valószínűleg a táblagép lesz népszerű, abból akár ötvenezer darab is gazdára találhat karácsonyig.

A Tesco Op3n Dott termékek Forrás: Origo

Fapados tablet harmincezerért

Az Op3n Dott 1-es táblagép hagyományos képarányú, 7,85 colos érintőképernyőjének köszönhetően leginkább az iPad Minire hasonlít. Ahhoz hasonlóan 1024x768 pixeles felbontású - tehát nem éppen Retina-minőségű - a képernyő.

Belsejében 8 gigabájtos - bővíthető - háttértár, egy 1,2 gigahertzes Intel Atom Z2520-as processzor, 1 gigabájt memória van, kamerái pedig 5 és 2 megapixelesek. A táblagépen Android 4.4-es rendszer fut, így a Google Playből is lehet rá alkalmazásokat telepíteni. A cég közölte, hogy folyamatosan frissíteni fogják a táblagép szoftverét.

A harmincezer forintos táblagép fekete és pezsgőszínű kiadásban érkezik Forrás: Origo

Fitneszpánt is lesz a kínai mobilhoz

Ugyancsak harmincezer forintba kerül a Op3n Dott 4,5 colos, 960x540 pixeles kijelzővel szerelt okostelefonja is. Ebben egy négymagos Intel lapka dolgozik 1 gigabájt memóriával, a tárhely mérete pedig ugyancsak 8 gigabájt, ami microSD-kártyával 32 gigabájttal növelhető.

Fitband néven egy bluetoothos fitneszpántot is árulni fog a cég 17990 forintért, nyolc különböző színben. A pánt többek közt lépésszámlálásra, alvásmonitorozásra és az elégetett kalóriamennyiség kiszámítására lesz alkalmas. Használatához androidos telefonra van szükség, amelyen egy Get Fit nevű app kezeli a mért adatokat. Teljesítményeiket a felhasználók barátaikkal is összemérhetik, az alkalmazásban pedig négy magyar híresség, Péter Szabó Szilvia, Dukai Regina, Szabó Zsófi és Király Viktor kínál majd virtuális személyi edzőként végrehajtandó feladatokat.

A harmincezer forintos mobil Forrás: Origo

A felhőben is üzletet látnak

A mobil eszközök bevezetésével párhuzamosan az Op3nDott.hu címen a Tesco saját felhőalapú szolgáltatást is indít. Ennek része lesz internetes videotéka, digitális könyvesbolt és újságos. A szolgáltatásban megvett tartalmakat a - még nem végleges állapotú - honlapon lévő tájékoztató szerint csak az Op3n Dott termékekről lehet majd elérni.

Emellett a cég felhőalapú tárhelyszolgáltatást is indít, amelynek használata az első 3 hónapban ingyenes. Az ide feltöltött fájokat nem csak a tescós, hanem bármilyen eszközről, valamint számítógépről is el lehet érni. A tárhely korlátlan, a feltölthető fájlok mérete azonban darabonként nem lehet nagyobb 2 gigabájtnál. Évi 50 eurót, vagyis 15 ezer forintot kérnek el érte, ami havi 1250 forintos költséget jelent. A többi ismert felhőszolgáltató árait itt találhatja meg. Idén tavasszal a rivális Auchan hipermarket is saját táblagépeket és okostelefonokat dobott piacra Qilive néven, ezek képességeiről itt olvashat.

A tescós fitneszpánt Forrás: Origo