Szexuális botrány miatt repült a Tinder-vezér

2014.11.04. 16:50

Kirúgták a Tinder társkereső alkalmazás alapító-elnökét, miután társa szexuális botrányba keveredett. Telefonon közölték Sean Raddal a rossz hírt.

A Tinder alapító-elnökét, Sean Radot a társkereső alkalmazás tulajdonosa, az egyebek közt Vimeot is birtokló IAC konglomerátum vezetője, Barry Diller távolította el posztjáról. Ugyan a hír csak ma látott napvilágot a Forbes magazin oldalán, Radot már múlt hónapban, telefonon értesítették a döntésről.

A Tinder társalapítója, Justin Mateen már korábban távozott marketing igazgatói posztjáról az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak nyomán. Miután felfüggesztették, magától lemondott, ugyanakkor Raddal továbbra is közeli barátok maradtak. A botrány állítólag rányomta bélyegét a munkahelyi hangulatra is, a sajtóban már pedzegették, hogy Sean Rad sem marad sokáig a Tinder élén.

Telefonon közölték a rossz hírt Sean RaddalForrás: AFP/Steve Jennings

A Tinder mérföldkőhöz érkezett, az eddig ingyenes alkalmazásban elindítják az előfizetős szolgáltatást. A társkereső app hamar nagyon népszerű lett, több mint 18 millió aktív felhasználója van világszerte. A Tinder értéke jelenleg 1 milliárd dollár, ami az IAC társaság vagyonának ötöde.