Kedden érkezik az új Lumia telefon

Nokia Lumia 1320, 3 olcsó tepsimobil
Vágólapra másolva!
Az új Lumia okostelefon a Nokia helyett immár a Microsoft logóját fogja magán viselni. Új fejezet kezdődik a redmondi cég mobiltörténetében.
Vágólapra másolva!

Érkezik az első Microsoft Lumia, amely már a redmondi cég logóját fogja viselni az eddigi Nokia felirat helyett. Az eddig feltűnően színes külsejéről és erőteljes kameráiról híres okostelefonok eddig nem örvendtek nagy népszerűségnek. A Windows Phone operációs rendszert futtató készülékek a globális mobilpiac mindössze 2,5 százalékát teszik ki, derül ki az IDC felméréséből. Összehasonlításképp a Google Android szoftvere a mobilkészülékek mintegy 85 százalékán fut.

A Microsoft küzd azzal, hogy felfuttassa a Windows operációs rendszereket futtató mobilkészülékeit. Surface táblagépe a nehéz kezdet ellenére 908 millió dolláros bevételt hozott a cégnek az első negyedévben. Ez 127 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva. A redmondi vállalat célja, hogy az okostelefonok terén is hasonló növekedést tudjon elérni a Lumiák népszerűsítésével, erősítésével.

Ugyan a Lumia telefonok kapcsán teljesen eltűnik a Nokia név (a márkanevet és a finn cég telefonrészlegét a Microsoft birtokolja egy tíz éves szerződés keretében), a sajtóban szárnyra kapott a hír, miszerint a Nokia külső beszállítókkal saját androidos okostelefont fog piacra dobni.