Metamorf szitakötő lesz a jövő mobilja

dragonfly futurefon
A laptopon megkezdett filmet folytathatjuk tableten is
Vágólapra másolva!
A mobilkészülékek piacát forradalmasíthatja a Dragonfly Futurefön, amely egyszerre egy okostelefon, egy táblagép és laptop. Ha igaz.
Vágólapra másolva!

A Dragonfly Futurefön forradalmasítja a mobilkészülékek használatát. Az egyedi szerkezet egyszerre okostelefon, táblagép és laptop. Több képernyős üzemmódban is használhatjuk, de akár a tabletet levehetjük a dokkolóról, és onnan is elérhetőek a korábban kezelt vagy szerkesztett fájlok. Az eszköz hasonlít az Asus Transformers 2 az 1-ben készülékeihez, a tajvani cég azonban még nem gondolkodott az okostelefon beépítésében is.

A metamorf készülék a kaliforniai gyártó szerint a jövő telefonja, tablete és laptopja egy-az-egyben, egyszerre tud majd Windows és android operációs rendszert is futtatni. "Az eddigi legrugalmasabb mobilszoftver fog futni rajta" - írta az idealfuture. A Win-droid lényege, hogy a dokkolón a Windows, a mobilkészülékeken pedig android működik.

A laptopon megkezdett filmet folytathatjuk tableten is Forrás: idealfuture

A billentyűzetből csúsztatható ki a touchpad. A 7-7 colos Slingshot, a tabletként és okostelefonként is funkciónáló képernyők forgathatóak, megkönnyítve a közös munkát. A szerkezetet azonban szét is bonthatjuk, így 2-3 ember is tud vele egyszerre dolgozni. Összesen négy, 2-2 előlapi és hátlapi kamerával látták el a mobilkészülékeket.

Többen is használhatjuk egyszerre a készüléket Forrás: idealfuture

A gyártó az IndieGogón indított kampány során az eredetileg igényelt 10 ezer dollár helyett már több mint 195 ezer dollárt (több mint 48 millió forintot) gyűjtött össze, és még 9 nap van hátra. Az idealfuture azt ígéri, ha elérik a 250 ezer dolláros határt, az adományozók részt vehetnek a beta-tesztelésben, és a befizetett összeg 25 százalékát is visszakapják. Az első Dragonfly Futurefön készülékeket a tervek szerint 2015 első felében szállítják ki.

Sok hozzászólóban felvetődött, hogy a leírás, a viszonylag alacsony 400 dolláros ár, és az alacsony 10 ezer dolláros határérték túl gyanús, hogy igaz legyen. A cég már korábban is hirdetett a közösségi finanszírozó oldalon. Az idealfuture honlapján azt írta, a korábbi kampánynak köszönhetően tovább fejlesztették a készüléket, s végre eljutottak oda, hogy megkezdődjön a tömeggyártása. Arra azonban nem találtunk választ, hogy ha valóban hamis a termék, mi lesz a felhasználók pénzével.