Szuperüveg védi majd az új mobilját

corning gorilla glass 4 GIF
Vágólapra másolva!
Ha az új Gorilla-üveg védi, a telefont akár aszfaltra is lehet ejteni kijelzővel lefelé.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Corning cég csütörtökön mutatta be a Gorilla Glass márkanevű üvegének negyedik generációját. Ezt a típusú üveget széles körben alkalmazzák okostelefonok, táblagépek és okosórák

Annak érdekében, hogy az új Gorilla-üveg elődeinél is strapabíróbb legyen, a fejlesztők egy sor különböző felületre ejtettek le egy méteres magasságból készülékmaketteket, hogy megvizsgálják az ezek által előidézett törések jellegzetességeit. A tesztek során egyébként szilárd felületre rögzített csiszolópapírra dobálták a telefonokat.

Így tesztelték az új üveget Forrás: Corning

Egy egészen meglepő felfedezés

A kutatók szerint a legjobban az aszfalt és a betonfelület árt a ráeső képernyőnek - ez mondjuk valószínűleg őket sem lepte meg. Az új fejlesztéseknek köszönhetően a Gorilla Glass 4 kétszer ellenállóbb a korábbi, illetve hasonló, karcálló üvegeknél, ha egy méteres magasságból szilárd felületre esik.



A fejlesztők saját statisztikái szerint az új üveg az esések 80 százalékát éli túl sérülés nélkül. A Gorilla-üveg első generációját 2007-ben mutatták be, azóta 3 milliárd eszközbe építették be - írja a gyártó.

Jövőre benne lesz a mobilokban

A Mashable-nek nyilatkozó szakértő szerint a Gorilla-üveg új generációja 0,4 milliméter vastag, és eltérő kémiai eljárással készül a korábbi modelleknél. A cég egyébként sokat vizsgálta a zafírüveg alkalmazásának lehetőségét is, ám az kifejezetten sérülékenynek bizonyult a leejtésre, bár a karcoknak jól ellenállt. A tervek szerint még az idén elérhető lesz a Google Glass 4, így a tesztelési és licencelési folyamatok után várhatóan jövőre megjelenik majd a telefonokban.

Jövőre belekerül a mobilokba Forrás: Corning