Ez a kütyü váltja le az egeret

flow egér
A Flow a gesztusokat is felismeri
Vágólapra másolva!
A Flow hamarosan leválthatja az egeret. A cél az, hogy a számtalan kézmozdulatot akár az asztali gépeken is ki tudjuk használni, s minden eszközt egy helyről irányítsuk.
Vágólapra másolva!

A Flow leválthatja az asztali gépeknél eddig használt egeret, vagy a laptopon az érintőpadot. A mobileszközökről ismert érintőképernyőt fejlesztette tovább a Senic, német csapat, amely az összes kütyüt a Flow-val irányítaná a jövőben.

Rengeteg gesztust ismer

A kis készülék olyan mint az okostelefonról ismert érintőképernyő, érzékeli a tapintás erősségét, a nyomást, ahogy a gesztusokat is felismeri, a szélén pedig egy fémgyűrű veszi körbe. Az alumínium vagy rozsdamentes acél gyűrűvel könnyedebbé válik a forgatás, a közelítés: 360 fokban körbe tekerhető.

A Flow a gesztusokat is felismeri Forrás: Origo

A Flow rengeteg gesztust felismer: lehet a felületén simítani, az ujjunkat mozgatni, mint egy érintőképernyőn, de a szenzornak köszönhetően ha csak átsöprünk felette kézzel, azt is tudja értelmezni. Nem csak a beépített mozdulatsorokat használhatjuk, megtaníthatjuk újakra, amelyekhez konkrét parancsot is rendelhetünk, ahogy nekünk tetszik.

Tanítható, fejleszthető a kütyü

A tervezők elsősorban a kreatívokra: a grafikai, vágó, modellező vagy tervezőprogramokkal dolgozókra gondoltak. Számtalan kézmozdulatot építettek egyetlen készülékbe, hogy minél precízebben és egyszerűbben lehessen alkotni vele. Ugyanakkor a zene és videolejátszó alkalmazásokat, böngészőt is minden további nélkül irányíthatjuk vele.

Számtalan kézmozdulatot felismer Forrás: Origo

A Flow bluetoothon keresztül bármilyen eszközhöz csatlakoztatható, jelenleg az iOS, Android, Mac, Linux és Windows szoftvereket támogatja. Jelenleg több mint 30 alkalmazással kompatibilis, így például a Photoshop, az Autocad, a Final Cut Pro X, a YouTube vagy a Spotify programokkal. A nyílt felületnek köszönhetően újabb és újabb applikációkat is fejleszthetünk hozzá. “A Flow egy szabadon programozható, vezeték nélküli irányítóeszköz” - olvasható a honlapon.

Elfér egy zsebben

A Flow kialakításának köszönhetően bárhol használható: otthon, útközben, munkahelyen vagy társaságban. Magassága 1,5 centiméter, átmérője pedig 7 centiméter, így akár zsebben is elfér. Az akkumulátor a gyártók szerint több mint 4 hónapig bírja töltés nélkül.

A Flow-t 99 dollárért, azaz 25 ezer forintért vásárolhatjuk meg, 2015 júniusi kiszállítással. A termék szinte teljesen kész: a berlini csapat a gyártás és forgalomba hozás, illetve a design véglegesítéséhez az IndieGogo közösségi finanszírozó oldalon kért segítséget. A kampány keretében 50 ezer dollárt (12 millió forintot) szeretnének gyűjteni, pár nap alatt már majdnem a fele, több mint 20 ezer dollár gyűlt össze.