Megnézheti, belép-e más a Google-fiókjába

dragonfly futurefon
A laptopon megkezdett filmet folytathatjuk tableten is
Vágólapra másolva!
Egy új felületen kiszúrhatja, ha más is nézegeti az üzeneteit.
Vágólapra másolva!

A Google Biztonság oldalán elérhetővé vált új felülettel próbálja segíteni a Google a felhasználókat abban, hogy felfedezzék, ha fiókjuk tartalmához más is hozzáfér.

Az Eszközök és tevékenységek című oldalon 28 napra visszamenőleg lehet visszanézni azoknak az eszközöknek a listáját, amelyekről a felhasználó Google-fiókjához hozzáfértek.

Ezen a listán tipikusan megtalálható az otthoni számítógép, a munkahelyi PC, illetve a saját okostelefon és táblagép is. Ha lehetséges, a rendszer kiolvassa a készülék típusát, ha ez - mondjuk egy összerakott asztali számítógép esetében - nem lehetséges, akkor kiírja a rendszer főbb ismérveit, például az operációs rendszer típusát.

Google Dashboard Forrás: Origo



A Google segédje a használat megközelítő helyét is megadja, bár bizonyos esetekben csak az országot, más esetekben a konkrét várost is listázza, illetve a belépés idejét is jelzi.

Az új felületen keresztül egy-egy eszközt ki is lehet léptetni a fiókunkból: ez akkor lehet hasznos, ha valaki egy elvesztett, vagy ellopott telefonról nézegeti a leveleinket.