Az óra, aminek még a szíja is kijelző

FES Watch
Vágólapra másolva!
A Sony karóráján még a pánt is testre szabható - de csak fekete-fehérben. Viszont 60 napos az üzemidő.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal beszámolója szerint a Sony áll a FES Watch nevű titokzatos divatórát fejlesztő Fashion Entertainments cég mögött.

Nem az óra, a szíj a lényeg

Ez a cég egy olyan karórát fejlesztett ki, aminek nem csak a a számlapja - mint a Pebble-nek - készült e-tinta képernyőből, de a szíja is az. Hasonló megjelenítőt alkalmaznak az e-könyv-olvasó eszközökben is.

FES Watch Forrás: FES Watch



A szíjba épített vékony képernyőnek köszönhetően egy gombnyomással bármikor megváltoztatható a számlap és a pánt mintázata is. A megjelenítő jellege miatt viszont csak fekete-fehér lehet a mintázat, amelyből jelenleg huszonnégy fajta érhető el. Mivel a speciális kijelző csak tartalmának megváltoztatásához használ energiát, a divatórát elég kéthavonta feltölteni.

Jövő tavaszra elkészülhet

Az óra csak az egyik példa az e-papír képernyő viselhető eszközökön való alkalmazására. A fejlesztők szerint később akár szemüvegtok, szandál, csokornyakkendő is készülhet mintázatát változtatni képes anyagból.

FES Watch Forrás: FES Watch



A Makuake nevű japán közösségi finanszírozóoldalon a fejlesztők már megszerezték az óra előállításának költségét, az első termékeeket várhatóan jövő májusban vehetik majd kézbe az előrendelők. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy bár a kísérleti projektben a Sony fejlesztői vesznek részt, szándékosan nem tüntették fel a vállalat nevét a termék oldalán, hogy az érdeklődők befolyásolása nélkül vizsgálják meg, van-e kereslet a termékre.