A szelfik miatt több a plasztikai műtét

pucér szelfi
Models pose for a selfie backstage prior the Blugirl collection show during the 2015 Spring / Summer Milan Fashion Week on September 18, 2014 in Milan. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Lájkgyűjtés miatt akarnak sokan szebbé válni orvosi segítséggel.
Vágólapra másolva!

Az American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery (Amerikai Arcplasztikai és Helyreállító Sebészeti Akadémia) felmérése szerint egyre többen fekszenek kés alá azért, mert nem elégedettek a közösségi oldalakon mutatott imidzsükkel.

Orrukkal, hajukkal és szemhéjukkal elégedetlenek

A szelfimániának köszönhetően az Egyesült Államokban 2012 és 2013 között tíz százalékkal nőtt az orrműtétek, hét százalékkal a hajbeültetések, és hat százalékkal a szemhéjplasztikák száma - írja a Quartz.

Az orvosok szerint egyre több az olyan páciens, aki a telefonjával készített önarcképeken mutatja meg, hol szeretné átszabatni az arcát – ami nem éppen szerencsés dolog, tekintetbe véve, hogy a készülékek apró szelfikamerái általában jellegzetesen torz fotókat készítenek. A szelfiket mutogató páciensek jelentős részét hazaküldöm, mert a valóságban nem úgy néznek ki, mint ezeken a fényképeken - nyilatkozta a Reutersnek egy Dr. Sam Rizk, egy Manhattanben dolgozó sebész.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A felmérés szerint egyre több tizen-, és huszonéves szeretné átszabatni az arcát. A megkérdezett orvosok több mint fele azt mondta, hogy feltűnően sok harminc év alatti páciens keresi fel őket, ami azt mutatja, hogy a Facebook, az Instagram és a Snapchat túlzott használata nem tesz jót a fiatalok önértékelésének.

Nem elég szép a kezem a jegygyűrűhöz?

Az Instagram-generáció testképzavaros szinte semmitől sem riadnak vissza, hogy a lehető legszebbnek mutathassák magukat az interneten. Az Elle riportja szerint egyre több az olyan fiatal menyasszony, aki a kézfelvarrástól sem riad vissza, hogy a megfelelő módon csillogtathassa meg a jegygyűrűjét a fotómegosztó oldalakon. Dr. Ariel Ostad New York-i bőrgyógyász a magazinnak nyilatkozva úgy saccolta, hogy a közösségi oldalak megjelenése óta nem kevesebb, mint negyven százalékkal nőtt az ilyen beavatkozások száma.