Túl sok a jelszava? Így cserélgesse könnyedén!

password, jelszó, jelszóvédelem, hackertámadás, jelszólopás
A Dashlane megkönnyíti új jelszók generálását
Vágólapra másolva!
Hamarosan elkészül a világ első automatikus jelszócserélő programja: nemcsak megyjegyzi a kódokat, ha kell, újat is generál.
Vágólapra másolva!

Ahogy egyre több eszközt - PC-t, laptopot, tábagépet és okostelefont - használunk, egyre több weboldalt látogatunk meg az interneten, egyre nehezebb feladattá válik jelszavaink fejben tartása és rendszeres lecserélése. Ebben szeretne segítséget nyújtani a Dashlane: a cég azt reméli, hogy új alkalmazása biztonságosabbá teheti az internetet a felhasználók számára.

A Dashlane megkönnyíti új jelszók generálását Forrás: AFP

A francia-amerikai startup jelszómenedzselő szolgáltatását már ma is hárommillióan használják, a cég azonban felvásárolta a PassOmaticot. De mi is ez pontosan, mivel nyújt többet mint a többi app?

Ma már több tucat olyan program közül válogathatunk, mint például a LastPass vagy a RoboForm, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy biztonságos, egyetlen mesterkóddal védett adatbázisba gyűjtsék a számítógépen és okostelefonon használt jelszavaikat. A PassOmatic azonban az első szoftver, amely leveszi a vállunkról azt a terhet is, hogy időről-időre új, komplikált karaktersorokat kelljen kitalálni: előre meghatározott időközönként automatikusan frissíti helyettünk a jelszavainkat.

Annak ellenére, hogy a ma használt azonosítási módszereket idővel biztosan leváltják majd az olyan, modernebb megoldások, mint például az ujjlenyomat-olvasók, de a jelszavak jó ideig velünk maradnak még. Ezért is olyan nagyszerű a PassOmatic megoldása, amely jelentősen egyszerűbbé, gondtalanabbá, és persze biztonságosabbá teheti majd az életünket.