Ingyen letöltheti a Nokia offline térképét

nokia here
Vágólapra másolva!
Ingyen letölthető a Nokia offline térképe: elérhető lett az app a Google Playen. Jövőre érkezik iPhone és iPad készülékekre is.
Vágólapra másolva!

A fejlesztői verzió után globálisan elérhetővé tette térképét és navigációs rendszerét a Nokia androidos készülékekre is. A szoftvert nem a Microsoft, hanem a finn Nokia fejleszti tovább, de eddig csak windowsos okostelefonokhoz volt elérhető. Az Apple appboltjába jövő év elején kerül be a tervek szerint.

A Nokia offline térképe segít a tájékozódásban Forrás: Origo

Miért sokkal jobb a Nokia Here a Google Térképnél? Mert teljeskörű offline navigációt kínál ingyen. Magyarország térképe nagyjából 311 megabájtot foglal, de bármely más ország térképe is letölthető a telefonra. Hasonló képessége korábban csak fizetős térképalkalmazásoknak volt Androidon.

Az offline használat eddig száz országban volt elérhető, a Nokia most újabb 18 nemzet térképével - többek között Angola, Ciprus, Irak és Szenegál - bővítette számukat. Így például az Egyesült Államokban is ingyen lehet navigálni vele mobilinternet nélkül. Az egyetlen megkötés, hogy az app tesztüzemébe regisztrálni kell, amit az e-mail cím vagy a Facebook-fiók megadásával az első indításkor lehet megtenni.

"Jelenleg több országban nyújtunk navigációt, mint bármelyik konkurensünk" - mondta a cég szóvivője.