Immár mobileszközökön is elérhető a Mol Bubi-alkalmazás: a közbringa bérlése, a regisztráció és fizetés villámgyors lett.

Okostelefonon és tableten is elérhető az ingyenes Mol Bubi-alkalmazás: az appboltok egy ellenőrzést követően sorra publikálják azt. Az app segítségével a népszerű közbringarendszer összes funkciója használható: a regisztrációtól és bérléstől kezdve a bankkártyás fizetésen át egészen a gyűjtőállomások térképes megjelenítéséig.

Villámgyors bérlés QR-kóddal

Hogy még gyorsabb legyen a folyamat, elég a mobilt a kerékpár hátulján lévő QR-kódhoz érinteni, a készülék beolvassa azt. Ha nincs telepítve QR-kód olvasó, a program felhívja rá a figyelmet és átirányít egy appboltba, ahonnan ingyen le lehet tölteni.

Ezt követően a Mol Bubi-app jobb felső sarkában lévő ikonnal már be lehet olvasni a kódot: a kijelzőn megjelenik a kerékpár száma, foglaltsága, és ha szabad a bringa, a "kerékpár bérlése" gombra kattintva vihetjük is. Egyszerre akár négy zöld biciklit lehet bérelni.

A bringák QR-kódba ágyazott azonosítóját továbbítja a fedélzeti komputer a központi szerverre, ahol engedélyezik a bérlést, és parancsot ad a dokkoló nyitására. A bringrabérlés ezzel villámgyors lesz: az adatokat nem kell a felhasználónak kézzel bepötyögnie.

Nem csak magyarul ért az app

A kényelmet szolgálja a bérleteseknek kínált online egyenlegfeltöltés, a könnyű PIN-kód-csere, de akár áfás számlát is igényelhetünk, ha valaki el tudja számolni közlekedési költségeit. 

Az alkalmazás felületén a használatkor tapasztalt hibákat is gyorsan és könnyen be lehet jelenteni, ezzel a karbantartási időt is jelentősen le lehet csökkenteni.

Az app a magyar mellett angol és német nyelven is elérhető lesz.

Sokan télen, a hűvös idő ellenére is bringára pattannak. A közbringarendszer szeptember 8-i elindulása óta több mint 265 ezer alkalommal béreltek ki zöld kerékpárt, a regisztrált felhasználók száma meghaladta a tízezret.