Már készül az új Nintendo Wii

2014.12.23. 12:29

Ezt a Super Mario játékok atyja pletykálta el. Idő előtt hozhat ki új játékgépet a Nintendo, de túl sok konkrétum még nem ismert a tervekről.

A Guardian szerint a Nintendo már egy új játékgépen dolgozik: a japán gyártó 2006-ban dobta piacra a mozgásérzékelős vezérlése miatt világsikernek számíti Wii konzolt, annak utódja, a két éve kapható Wii U eladásai nem igazán hozzák az elvárásokat.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy a vállalat már a Wii U utódján dolgozik: ezt Mijamoto Sigeru, a Nintendo játéktervező részlegének vezetője, a Super Mario és Donkey Kong játék fejlesztője nyilatkozott egy interjúban.

Forrás: AFP/Yoshikazu TsunoAz Associated Press újságírójának Mijamoto elmondta, hogy a vállalatnál egy külön csoport foglalkozik a Wii U utódjának fejlesztésén, bár az erőforrások többségét még a Wii U-ra készülő játékokra fordítják.

Bár ez a készülék is speciális, táblagéphez hasonló vezérlővel rendelkezik, jóval kevesebb, csupán hétmillió darab fogyott belőle, mint a rivális Xbox One és Playstation 4 konzolokból, amelyekből 10 és 13 millió darab talált már gazdára világszerte.  Szakértők szerint a Wii U legnagyobb problémája az volt, hogy megjelenésekor nem volt elérhető hozzá elég sok népszerű, újszerű játék.