Táblagépet, okostelefont és a mai kütyükkel jól együttműködő digitális kamerával rukkol elő hamarosan a csaknem csődbe ment Kodak.

A két évvel ezelőtt csaknem csődbe ment Eastman Kodak cég márkanevét  hamarosan androidos mobil kütyük fogják viselni. A Verge értesülései szerint az amerikai cég hamarosan táblagépet és okostelefont, valamint ezekhez kapcsolódó kamerát fog piacra dobni.

Az új készülékeket a Bullitt nevű brit társaság gyártja majd, amely többek közt a Caterpillar gépgyártó cég márkajelzésével kapható, strapabíró okostelefonokat is készíti. A Kodak csak licenceli márkanevét: a fotós cég más termékekhez is aja a nevét, és nemrég teljes digitális fotós részlegét is bezárta, hogy a nyomdaipari termékekre koncentráljon.  A radikális változtatásoknak köszönhetően kerülhette el a csődöt a cég.

Techcéggé alakul a KodakForrás: AFP/Slaven Vlasic

Egyelőre nem ismertek sem a Kodak 4G-s okostelefonjának, sem pedig a táblagépnek vagy a digitális fényképezőgépnek a paraméterei, ezeket a Las Vegas-i CES kiállításon fogják bemutatni január 4-től. A Kodak és a Bullit egyelőre csak annyit közölt, hogy az eszközöket olyanoknak szánják, akik nem akarnak bonyolult beállításokkal vesződni.

Az előzetes információk szerint a készülékekre olyan távoli vezérlést biztosító alkalmazás lesz, amelyekkel a családtagok egymásnak segíthetnek a kütyük használatában. Emellett a fotók megosztása is fontos szerepet kap rajtuk.