3D-nyomtatóval ön is lehet Batman

2015.01.02. 10:19


A szuperhős teljes páncélzatát akár egyedi méretben is kiprintelik műanyagból.  Védeni ugyan szinte semmitől nem véd, de elképesztően jól néz ki.

A 3DPrint.com beszámolója szerint három  3D-modellezéssel és nyomtatással foglalkozó cég munkatársai a szuperhősnek azt a ruháját állították elő, amelyet az Arkham Origins című videojátékban visel.

Batman ruházatának 3D-modelljét a Crimson Coscrafts munkatársai készítették el,  a Tundra Designs nevű társaság műanyagból kinyomtatta, a Gauntlet FX pedig az olyan alkatrészeket készítette el, amelyeket nem közvetlenül nyomtattak, hanem a kiprintelt minták alapján műanyagból öntöttek ki.

A kész Batman-páncél 3D-nyomtatvaForrás:3dprint.comA kész páncélzatot még színre is kellett fújnia a készítőknek, de a cégek honlapján többféle dizájnú és színezésű Batman-ruha képeit is meg lehet nézni. A 3DPrint.com szerint a társaságok egyedi áron bárki számára legyártják a szuperhős ruházatát. Feltehetően nem túl olcsó árakkal dolgoznak, hiszen a teljes páncélzat 3D-nyomtatása sok órányi munka, és elég sok műanyag alapanyagot is igényel.

Forrás: 3dprint.com