Butatelefont mutatott be a Microsoft, méghozzá Nokiát

nokia 215 microsoft
A műanyag borítás jól fogja bírni a strapát
Vágólapra másolva!
A Microsoft bemutatta az új Nokia 215 telefont, és dual simes változatát. A mobil időtálló, megbízható, de ami még ennél is fontosabb: rendkívül olcsó és szuper üzemidőt garantál.
Vágólapra másolva!

A Microsoft úgy tűnik, mégis megtartja a Nokia márkanevet: míg a Lumia a legújabb okostelefonokat takarja, addig a Nokia a legújabb butatelefont. Az új készülék rendkívül olcsó lesz, mindössze 29 dollár, azaz kicsit több mint 7500 forint. A redmondi cég tervei szerint azokat céloznák vele, akik először akarnak venni telefont, vagy kiegészítő mobilnak a meglévő okostelefon mellé.

A műanyag borítás jól fogja bírni a strapát Forrás: Origo

A Nokia 215 és dual simes változata a régi nokiák és a színes lumiák ötvözete: zöld, fehér és fekete polikarbotán vázat kapott, így a színét akkor is megtartja, ha sorozatosan leejtjük, megkarcoljuk. A kiálló gumigombokkal még lehet gond, cserélni ugyanakkor könnyű és olcsó lesz.

Az ára mellett az akkumulátor is jól bírja, bár csak 1100 milliamperórás, de az apró, 2,4 colos kijelzővel 29 nap a készenléti idő, a Microsoft 20 óra beszélgetési időt garantál. A hivatalos honlap szerint mindössze nyolc megabájt (!!!) memóriát és mellé hatalmas, 32 gigabájt tárhelyet kapott a butatelefon - a gyártó vagy elírta, vagy nagyon nem fog száguldozni a kis Nokia.

Három színben lesz kapható a Nokia 215 Forrás: Origo

A hangszóró mellett kapott helyett az egyszem, 0,3 megapixeles hátlapi kamera: nem ezzel fogjuk a legjobb felbontású fotókat készíteni. A készülék felső peremén pedig egy zseblámpa is elhelyeztek, ez hasznos lehet, ha például éjjel próbálunk meg bejutni a lakásba.

Az, hogy internetre alkalmas, enyhe túlzás: csupán 2G- és Bluetooth-támogatással látták el a mobilt. A Microsoft viszont számos "okos" funkcióval töltötte meg az új Nokiát: előre telepítette a Facebook, a Messenger, a Twitter, az Opera mini böngésző, az MSN időjárás és a Bing kereső appot is. Emellett beépített MP3-lejátszóval és FM rádióval is felszerelték.

"Okos" appokkal is ellátták a készüléket Forrás: Origo

Az új butatelefon a Nokia régi saját operációs rendszerét futtatja (Series 30+). A mobil 2015 első negyedévében kerül boltokba, első körben a Közel-Keleten, Afrikában, Ázsiában, illetve Európában.