SMS-ezés helyett facebookoztunk szilveszterkor

Vágólapra másolva!
A Telekom és a Vodafone forgalma is jelentősen nőtt szilveszterkor, az emberek már közösségi oldalon kívánnak boldog újévet ismerőseiknek.
Vágólapra másolva!

A szilveszteri mobilhálózati forgalomról két szolgáltató, a Telekom és a Vodafone publikált statisztákat. A Telekom mérései szerint karácsony és szilveszter között 35 százalékkal nőtt a mobilnetes forgalom tavalyhoz képest. Ezen belül 4G-n három és félszer nagyobb volt a forgalom a 2013-ban mértnél.

A Vodafone-nál karácsonykor 50 százalékkal, szilveszter és január elseje alatt pedig 60 százalékkal generáltak nagyobb mobilnet-forgalmat az ügyfelek 2013-hoz képest.

Azért még SMS-ek milliói indultak útnak

Mind a Telekom, mind a Vodafone az SMS-forgalom csökkenéséről számolt be: a Telekomnál karácsonykor 8 és félmillió szöveges üzenetet, szilveszterkor és újév napján 9 millió üzenetet küldtek el az ügyfelek. A Vodafone-nál karácsonykor 7 millió SMS-t, szilveszterkor pedig 7,7 millió darab üzenetet küldtek el az ügyfelek.

A csatolt digitális fotók továbbítását biztosító MMS-ekből a Telekomnál 13 százalékkal kevesebbet küldtek 2013-hoz képest az előfizetők, a Vodafone viszont 7 százalékos növekedést tapasztalt saját ügyfelei körében. A Telenor nem adott ki információkat forgalmáról.