Futurisztikus fejpánt véd a stressz ellen

melomind fejpánt
A Melomind fejpánt Yohan Attal fején Las Vegasban
Vágólapra másolva!
A Melomind elvileg a stressz feloldásában segítene, de maga a headset viselése is zavaró, nehéz kikapcsolni, ha az ember fején van.
Vágólapra másolva!

Sok őrültség van Las Vegasban: az egyik ilyen találmány a Melomind. Ugyan a zene, amit játszik, inkább idegesítő, borzasztóan néz ki, a fejlesztő myBrains Technologies ragaszkodik hozzá, hogy az okospánt segít a stressz feloldásában.

A headset folyamatosan monitorozza az agyi tevékenységet, a neuronok aktivitása alapján állapítja meg, milyen állapotban is vagyunk épp - ezt pedig lefordítja a zene nyelvére. Így ha éppen idegesek vagyunk, akkor próbál nyugtató, kellemes zenét játszani, ha meg szükség van rá, hogy valami felrázzon, a statikus zajhoz hasonló hangokat kapunk. Ezzel állítólag sikerül visszazökkeni és újra koncentrálni a fontos dolgokra.

A Melomind fejpánt Yohan Attal fején Las Vegasban Forrás: AFP/Robyn Beck

A kütyü a kiolvasott adatokat Bluetoothon keresztül továbbítja az okostelefonra, az app pedig statisztikákat készít, és tanácsokkal lát el. A kalibráció nem tart tovább fél percnél: fel kell tenni a pántot, egy nagy levegő után nyugodtan egy helyben állni, a karokat leengedve a törzs mellé.

A Melomind nem arra való, hogy folyamatosan hordjuk, Yohan Attal, a cég társalapítója elmondta, elég, ha hetente kétszer 15 percet viseljük, hiszen elsődleges célja inkább hogy eddze az agyat. Ahhoz képest nem lesz olcsó a fejpánt, szeptembertől 285 dollárért, azaz 76 ezer forintért lehet megvásárolni.