Hihetetlen drónfelvételen sejlik fel az Apple-űrhajó

Apple Campus 2, a Foster + Partners látványtervei az új cupertinói épületről
Vágólapra másolva!
Újabb felvétel jelent meg az Apple új főhadiszállásáról: a drónnal készített, magas felbontású videón jól látszik, milyen óriási is lesz az épület.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, jól halad az építkezés Cupertinóban: míg októberben még csak az alapozás volt kész, és a külső falakat húzták fel, addig mára az első emeletek is megjelentek. A Tarot 68Pro Hex drónnal és egy GoPro-kamerával készített 4K-s felvételen jól kivehető, milyen hatalmas lesz az űrhajó, avagy az Apple új főhadiszállása. Ha végleg elkészül a gyűrű alakú komplexum még a környező épületek is aprónak hatnak majd.

Az Apple által korábban nyilvánosságra hozott tervdokumentáció szerint az új épület a cég jelenlegi központjáról keletre helyezkedik el: 260 ezer négyzetméteren kínál 13 ezer dolgozónak munkahelyet. Csak a kutatási részleg 28 ezer négyzetméreten terül majd el.

Az irodakomplexum gyűrű alakú főépülete, az erőmű, és a többi kiszolgáló létesítmény csupán a terület kevesebb mint felét teszi ki, a nagyobb részt a parkok, a gyömülcsös és a botanikus kert foglalja el. Norman Foster építész ugyanis nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatosságra: az elkészült, napelemekkel befedett épületet a tervek szerint Kaliforniában őshonos fák fogják körülvenni, középen barackfákból álló kert lesz.

A cupertinói központ mellett készül az űrhajó Forrás: AFP/Ryan Anson

A még Steve Jobs által megálmodott, és három éve bejelentett főhadiszállás a tervekkel ellentétben egy év csúszással, 2016-re készül el. Az űrhajó megépítése 5 milliárd dollárba, azaz 1,3 ezermilliárd forintba kerül.