Az új tablet akkora, mint egy asztallap

nabi fuhu tab tablet táblagép
Vászonként használhatja a gyerek: festhet, rajzolhat a tableten
Vágólapra másolva!
Gigantikus méretű táblagépeket mutatott be a Fuhu a Las Vegas-i CES-en: így a család közösen játszhat, tanulhat vagy mozizhat rajta. Hordozni viszont egyáltalán nem lehet őket.
Vágólapra másolva!

A hatalmas táblagépeiről híres kaliforniai Fuhu új Big Tabokat mutatott be Las Vegasban. Amikor azt mondjuk hatalmas, azt úgy is értjük, már a tavalyi gyerekeknek szánt tablet is 24 colos volt, a mostani példányok ezen is túltesznek: 42, 55 és 65 colos táblagépekről beszélünk.

Ezek a tabletek már nem is mobilkészülékek, súlyukból és méretükből adódóan nem igazán hordozhatóak. Akkor mire is használhatjuk ezeket az óriás táblagépeket?

Mozizhatunk, közösen játszhatunk

Felakaszthatjuk a nappaliban, és sorozatokat, filmeket nézhetünk rajta. A Google Playen keresztül is számos apphoz hozzáférünk, de Amerikában a Netflix-szel is mozizhatunk. A beépített tuner miatt a tévézés sem lehet akadály, de a HDMI-kábellel bármelyik laptopot, PC-t, lejátszót rádughatjuk.

Vászonként használhatja a gyerek: festhet, rajzolhat a tableten Forrás: Nabi

A folyosón vagy a gyerekszobában is kiakaszthatjuk: az érintőképernyőt úgy használhatjuk, mint egy vásznat, lehet rajzolni, festeni, vagy annyira nagy, hogy már egy közös sakk és társasjáték sem okoz gondot. A Fuhu több mint húsz saját játékot fejlesztett ki az asztallapnyi kijelzőre, emellett pedig a Disney-vel, a Cartoon Networkkel és a Cookie Jarral kötött megállapodást.

Hatalmas tananyag kicsiknek-nagyoknak

A konyhában kitéve a főzés-sütésben lehet segítségünkre. Az interaktív e-könyvek a tanulást segítik, ahogy a korosztályra lebontott, beépített tananyag is, mellyel a kicsik gyorsabban sajátíthatják el az írás-olvasás vagy a matematika fortélyait. A cég több mint 17 ezer leckét és 300 ezer kérdéssort készített hozzá a gépekhez.

Mindegyik készüléket wifi-, Bluetooth- és NFC-támogatással látták el, a két legnagyobb modellt pedig ultra-HD kijelzővel szerelték fel a jobb élmény érdekében. Zenéinket és filmjeinket 16 gigabájtos helyen tárolhatjuk – ha HD-s filmekre gondolunk, ez nem is olyan sok.

A Fuhu 2015 második felében dobja piacra a 3 új óriás tabletet: a legolcsóbb 700 dollár lesz (190 ezer forint), míg a legnagyobb 4K-s Ultra-HD táblagép 4000 dollár, azaz több mint egymillió forint.