Bill Gates kiitta a vécét

bill gates
Vágólapra másolva!
A Microsoft-vezér többször bizonyította a nagy nyilvánosság előtt, hogy a jó ügyért mindenre képes: Bill Gates egy olyan pohár vizet ivott, ami öt perccel előtte még szennyvíz volt.
Vágólapra másolva!

A Gates Alapítvány évek óta dolgozik rajta, hogy olyan gépet fejlesszenek, mellyel a szennyvízből lehet emberi fogyasztásra alkalmas vizet előállítani. A világon ugyanis több mint 2,5 milliárd ember nem jut tiszta ívóvízhez, egy ilyen masinának humanitárius szempontból is rendkívüli jelentősége lenne.

A Janicki Omniprocessor most egy olyan folyamatot dolgozott ki, melynek során a szennyvízből fennmaradt üledéket ivóvízzé, elektromos árammá és megtisztított salakká alakítják. Gyakorlatilag az olcsón beszerezhető emberi ürülékből lesz áram és víz - ez egy ambiciózus, de sokakban bizalmatlanságot ébresztő terv.

Hogy az alapítvány bizonyítsa, a módszer működik és biztonságos, Bill Gates maga ivott meg egy olyan pohár vizet, ami előtte 5 perccel még ürülék volt - az erről készült videofelvételt pedig megosztották. A Digg még gif-sorozatot is készített a történtekből:

A gyár Forrás: digg.tumblr.com

Érkezik az ürülék Forrás: digg.tumblr.com

Kivonják a vizet Forrás: digg.tumblr.com

A szárazanyag elég Forrás: digg.tumblr.com

A gőzből... Forrás: digg.tumblr.com

...áram lesz Forrás: digg.tumblr.com

Kitöltik pohárba Forrás: digg.tumblr.com

Bill Gates megissza Forrás: digg.tumblr.com