Bosszút esküdött az Anonymous

anonymus anonymous guy folks monitor
A person claiming to speak for activist hacker group Anonymous is seen issuing a warning throught a video circulated online to "go to war" with the Singapore government over recent Internet licensing rules on November 1, 2013. Activist group Anonymous hacked a Singapore newspaper website on November 1 and threatened wider cyber attacks over Internet freedom, with government agencies reportedly on alert after the group said it would "wage war" with the city-state. AFP PHOTO\ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
Az al-Kaida, az Iszlám Állam és a többi terrorista ellen indított harcot a csoport, amelynek Guy Fawkes álarcot viselő tagja egy videón azt üzeni a szélsőségeseknek: követjük minden online tevékenységeteket, leszedünk titeket minden közösségi oldalról.
Vágólapra másolva!

Feltöltése óta több százezren nézték meg a nem egészen 3 perces videót, amelyen a hackercsoport nevében franciául megszólaló maszkos férfi elmondja, a szervezet tagjaival konzultálva döntöttek úgy: a Charlie Hebdo akció miatt háborút indítanak a terroristák ellen. Egyenként követik majd és ölik meg őket, sehol sem érezhetik magukat mostantól biztonságban.

Hadüzenet a terroristáknak Forrás: AFP/Roslan Rahman

Megbosszuljuk, hogy ártatlan embereket gyilkoltatok meg,... nem hagyjuk, hogy őrültségetek megölje a szabadságot és a szólásszabadságot.

A névtelenül működő hekkerek képviselője a videón gyilkosságról beszél, de vélhetően virtuális akciókról, az iszlám szélsőségesek honlapjai ellen tervezett támadásokról, ellehetetlenítésükről lehet szó.